Vâlceanu şi Neaţă, dispută aprinsă pe tema lipsei de profesionalism a medicilor din Gorj

558

PDL-istul Dan Vâlceanu acuză medicii din Gorj de lipsă de profesionalism. De asemenea acesta consideră că, pe lângă problema în cauză, medicii au şi un comportament care lasă de dorit. Fostul coleg de partid al lui Vâlceanu, dr.Gheorghe Neaţă, s-a arătat ofensat de cele spuse de tânărul pedelist şi i-a dat replica solicitându-i acestuia să îşi ceară scuze. Lui Neaţă i-a sărit muştarul mai ales când Vâlceanu a pomenit că doctorii unităţii medicale sunt acuzaţi pe bandă de malpraxis. Asta pentru că şi actualul consilier PPDD, Neaţă, a avut o astfel de acuză la adresa sa.

Dispută aprinsă, a avut loc, joi, între Dan Vâlceanu de la PD-L şi medicul Gheorghe Neaţă pe tema problemelor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. “Degeaba privim rezultatele financiare ale unui spital, pentru că mai ales în judeţul Gorj, bilanţul morţilor cu zile din spitale este ridicat. Nu suntem recunoscuţi în ţară ca fiind un spital bun. O radiografie, dacă o faci aici în Târgu-Jiu şi te duci în altă localitate sau Bucureşti, medicii de acolo nu o iau în calcul. Cred că ar trebui să privim managementul din spital mult mai mult în beneficiul pacienţilor, şi nu cu privire la cifre. Cu toţii am trecut prin spital şi ştim despre ce este vorba, mai ales când vorbim despre maternitate, pediatrie şi aşa mai departe” a precizat Dan Vâlceanu.

Neaţă îi cere lui Vâlceanu să îşi ceară scuze
Indignat la culme de acuzele aduse de către Vâlceanu la adresa doctorilor, medicul Gheorghe Neaţă îi cere pedelistului să-şi ceară scuze pentru că a spus că Spitalul din Târgu-Jiu este recunoscut în ţară din cauza bilanţului morţilor. “Nu cred că am întinat cu nimic imaginea medicilor, ci singuri şi-au întinat-o, şi asta este percepţia pacientului despre medicii din Gorj. Nu cred că am pentru ce să îmi cer scuze, atâta timp cât din experienţele personale pe care le-am avut în spitale, eu ca pacient, am crezut că îmi iau câmpii şi nu din cauză că nu sunt dotaţi medicii din spitale sau nu au dotarea necesară ci mai degrabă din cauza comportamentului şi a lipsei de profesionalism. Nu am pentru ce să îmi cer scuze dacă asta este imaginea pe care medicii şi-au creat-o singuri”, a completat Vâlceanu.
Medicul Gheorghe Neaţă îi reproşează lui Dan Vâlceanu că murdăreşte activitatea medicilor de la Spitalul Judeţean atunci când aminteşte doar de cazurile de malpraxis în urma cărora au murit mai mulţi bolnavi. De altfel, tocmai Neaţă i-a cerut lui Vâlceanu să îşi ceară scuze pentru afirmaţiile făcute, medicul simţindu-se afectat de cele spuse de acesta. Fostul director al Spitalului Judeţean Gorj a fost acuzat de malpraxis. Ba mai mult acesta a fost coleg de partid cu Vâlceanu dar pe atunci tânărul consilier PDL nu era afectat de neregulile din spital.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here