Val de externări, înainte de Paşte

427
Foarte mulţi bolnavi ce au fost internaţi în Spitalul Judeţean Gorj s-au externat săptămâna trecută pentru a putea petrece sărbătorile pascale acasă. Numărul externărilor înregistrate, luna aceasta, este astfel de ordinul miilor, însă există şi bolnavi care, în noaptea de Înviere, s-au aflat pe patul de spital.

Potrivit directorului medical, Constantin Pălivan, unitatea spitalicească s-a confruntat cu un val de externări luna trecută. Medicul spune însă că se aşteaptă ca, în viitor, pacienţii care se cer acasă să fie şi mai numeroşi. „Luna martie este luna cu foarte multe externări. Aproape cinci mii de pacienţi s-au externat în luna martie. Au mai rămas, însă, în spital, bolnavi care nu pot fi îngrijiţi acasă şi au nevoie de o atenţie specială”, a declarat Pălivan. Nu toţi pacienţii au plecat, acasă, aşteptând ca rudele să vină în vizită în zilele de sărbătoare. Pentru ei, contra cost, conducerea spitalului a oferit un meniu tradiţional. „Le-am acordat o masă festivă de Paşti, care a constat din cozonac, ouă roşii şi altele”, a mai spus directorul.
„Învierea” pe patul de spital
Aşa se face că spitalul a fost, în aceste zile, mai mult gol, din loc în loc, în câte un pat, mai găsindu-se un bolnav. Aceştia, cu lacrimi în ochi, ne-au povestit că şi-ar fi dorit să fie acasă cu familia de Paşti dar că au fost nevoiţi să rămână în unitatea spitalicească. „Ce să fac? Sănătatea este importantă. Sigur că aş fi vrut să fiu acasă cu familia, dar nu a depins de mine, dacă Dumnezeu aşa a vrut”, a spus o pacientă internată cu probleme cardiace.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here