Va fi transferat la Jilava! Protestatarul din arestul IPJ Gorj a trecut de controlul psihiatric, în a noua zi de refuz de hrană

618

Cosmin Dumitru Rostogolea, aflat în stare de arest preventiv după externarea din spital, intrat în refuz de hrană deja de zece zile, a fost scos, ieri, din arestul IPJ Gorj. Nu pentru a fi internat, din nou, într-un spital, ci pentru a fi supus unui control psihiatric, de al cărui rezultat s-a realizat că depinde viaţa lui. Asta deoarece, continuarea protestului în arestul IPJ Gorj, instituţiei care nu deţine un spaţiu potrivit pentru un astfel de demers, îi pune sănătatea lui Rostogolea în pericol. Medicii specialişti care l-au controlat însă pe arestat au decis, joi, că acesta are discernământ, el spunând că protestează pentru a arăta că este nevinovat şi solicitând alături de el prezenţa soţiei, plecată de acasă de câteva luni. Medicul Cristina Rostogolea a înaintat însă actele de divorţ, cerând separarea de soţul acuzat acum de viol, asta după ce respectiva a distrus locuinţa comună a celor doi soţi, spărgând ferestrele imobilului şi mâzgălind construcţia cu vopsea. Rostogolea va fi, cu siguranţă, transferat, la finalul acestei săptămâni la spitalul penitenciar Jilava.

DSC_0039Cosmin Rostogolea încă se ţine pe picioare după zece zile de refuz de hrană şi apă. Au văzut asta, cu uimire, şi psihiatrii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu care l-au supus, ieri, pe arestat la un control psihiatric solicitat de către anchetatori. Rostogolea a spus însă răspicat în faţa medicilor că nu este nebun şi că nu se face vinovat de acuzaţia de viol care i-a fost adusă de către Carmen Martins, respectiva fiind de altfel internată timp de zece luni, la cererea procurorilor, la jumătatea anului trecut, în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă de la Zebel, din judeţul Timiş.

DSC_0055Nu vrea să renunţe la protest
Psihiatrii au decis, în final, că Rostogolea are discernământ, motiv pentru care se impune doar transferarea lui la spitalul penitenciar Jilava, şi asta urmare a faptului că arestatul este în refuz de hrană.
Avocatul lui Rostogolea, dar şi părinţii acestuia au încercat, şi ieri, să discute cu protestatarul pentru a-l determina să renunţe la refuzul de hrană. Acesta nu vrea însă să facă asta, solicitând doar prezenţa soţiei sale lângă el.

DSC_0044Medicul Cristina Rostogolea şi-a mâzgălit porţile locuinţei
Cristina Rostogolea, medic la Laboratorul SJU Târgu-Jiu, nu este însă de găsit. Doctoriţa se află în concediu şi nu va reveni la locul de muncă decât la finalul acestei luni. Nici pe la domiciliul conjugal nu s-a mai întors, deşi a depus actele de divorţ cerând, între timp, separarea de Cosmin Rostogolea. A avut grijă, în schimb, să distrugă locuinţa comună, să spargă ferestrele casei, dar şi să mâzgălească cu un spray cu vopsea poarta casei şi pereţii unei anexe, folosită drept bar de Cosmin Rostogolea. A scris astfel că şi-a vândut casa, lucru ireal.
DSC_0045În casă, mobilierul a fost distrus, iar în curtea casei se văd urmele dezastrului. Pe unul dintre stâlpii locuinţei a rămas însă tricolorul în care se învelea Rostogolea la nenumăratele sale proteste împotriva justiţiei din Gorj.

DSC_0047Combinată cu fiul judecătorului Păsărin?!
De altfel, nici “victima” lui Rostogolea nu se vede deloc la faţă, cunoscuţii celor doi soţi anunţându-i pe părinţii acuzatului că Carmen Martins ar fi revenit la cel cu care a avut anterior o relaţie foarte tumultuoasă. Adică la Radu Păsărin, fiu al judecătorului Dumitru Păsărin de la Tribunalul Gorj, odrasla în cauză fiind, la rândul ei, o persoană certată cu legea.
Radu Păsărin ar fi de altfel posesorul mai multor dosare penale şi ar fi fost şi el internat într-un spital de boli psihice, persoane care îl cunosc, declarând pe o reţea de socializare că respectivul ar fi bătut-o în mod repetat pe Carmen Martins, divorţată de soţul aflat acum în Florida împreună cu fiica celor doi.

DSC_0048Rostogolea, o nouă luptă cu sistemul
Cosmin Rostogolea nu întreabă nimic însă de cea care l-a băgat după gratii. A avut grijă să facă asta într-un schimb de mesaje telefonice avute cu respectiva înainte ca poliţiştii să-i bată la uşă. Mesajele în cauză, care arată clar, încă de atunci că Rostogolea îşi apăra nevinovăţia şi în faţa lui Martins, vor fi făcute publice în numărul viitor al Gorjeanul.
Anamaria Stoica

r4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here