V. Popa, SANITAS: „Miercuri pichetăm Prefectura Gorj”

663

Federaţia SANITAS din România spune STOP umilirii angajaţilor din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-social! Miercuri, 20 aprilie 2016, în intervalul orar 11.00 – 13.00, toate organizaţiile judeţene SANITAS vor organiza acţiuni specifice la prefecturile judeţene.

Joi, 14 aprilie 2016, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România a hotărât să demareze un amplu program de acţiuni sindicale în cazul în care revendicările SANITAS nu sunt rezolvate de autorităţile statului. Federaţia SANITAS din România atrage atenţia Guvernului României că sectorul sanitar este lăsat să se zbată între lipsa dotărilor şi cea a personalului de specialitate, insuficient pentru acest sistem atât de important, dar lăsat sau chiar încurajat în continuare să emigreze.

Sindicaliştii ies în stradă
Atitudinea Guvernului privind legea salarizării şi mai ales cea de genul “uite legea, nu e legea” nu a făcut sanitas2decât să îi împingă pe sindicalişti către o radicalizare a acţiunilor sindicale, în vederea soluţionării revendicărilor lor. Astfel, în data de 20 aprilie în intervalul orar 11.00 – 13.00, toate organizaţiile judeţene SANITAS vor organiza acţiuni specifice la prefecturile judeţene. „Miercuri, începând cu ora 11.00 pichetăm Prefectura Gorj. În aceeaşi zi, la aceeaşi oră, vor fi organizate proteste în toate judeţele”, a confirmat Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.
sanitas3Eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, majorarea salarială cu 25% în 2016 sunt doar câteva dintre revendicările negociate încă de la începutul acestui an de Federaţia SANITAS, atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
În perioada 9-13 mai 2016 Federaţia SANITAS va organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice.
În funcţie de rezultatele obţinute în negocierile care se vor desfăşura în paralel cu acţiunile de protest, în luna iunie SANITAS va organiza un miting de amploare în faţa Guvernului României.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here