Usturoiul combate virozele respiratorii

807

viroye2Nu există cămară în care să nu găseşti usturoi. Se ştie deja de efectele sale vindecătoare încă cu mult timp în urmă. El aduce multe beneficii pentru organism. Iată care sunt acestea.

Înlocuieşte antibioticele

Usturoiul acţionează ca un antibiotic natural. Mai mult, consumând usturoi se reduce nevoia de a lua antibiotice, deoarece previne infecţiile şi răcelile. În perioada de iarnă este bine să folosiţi cât mai mult usturoi în supe, sosuri sau alte mâncăruri. Imunitate de fier

usturoi3Răciţi de foarte multe ori şi intraţi uşor în contact cu orice afecţiune sau virus? Aveţi imunitatea „la pământ”! în acest caz cel care vă poate da o mână de ajutor este usturoiul.

Un sirop preparat din câţiva căţei de usturoi şi miere vindecă imediat infecţiile. Cum se prepară? Se toacă mărunt câţiva căţei de usturoi şi se amestecă cu câteva linguriţe de miere. Se păstrează la macerat câteva zile şi se consumă câte o linguriţă în fiecare zi.

Unguentul, bun pentru bronşite

În perioada rece se înmulţesc şi afecţiunile respiratorii. Şi cine ne salvează, decât usturoiul? Se va face un unguent folosind câţiva căţei de usturoi, tocaţi mărunt, cuişoare şi puţin ulei.

Amestecul se fierbe la foc mic, se mestecă până se formează o pastă. După ce s-a răcit, unguentul se aplică pe piept, stomac, gât şi este excelent împotriva bronşitelor şi infecţiilor căilor respiratorii

Îmbunătăţeşte circulaţia

Circulaţia sangvină se poate îmbunătăţi dacă se consumă frecvent usturoi. Mai mult, acesta are un rol destul de bun în scăderea tensiunii arteriale. Studiile au arătat că persoanele care mănâncă usturoi au reduceri semnificative ale presiunii arteriale.

Durerile de gât pot fi combătute cu ajutorul unei infuzii de usturoi cu care se va face gargară în fiecare zi. Pentru a reduce accesele de tuse se va face un sirop de usturoi. Se va administra în fiecare zi câte o linguriţă. Este foarte bun şi în tusea provocată de astm sau în cea alergică.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here