USR Gorj cere prefectului încetarea mandatelor primarilor traseiști

1953

Președintele USR Gorj, Radu Miruţă, a solicitat prefectului să constate „de îndată” încetarea mandatelor pentru primarii traseiști care au schimbat partidul înainte de alegeri.
Conform legii, primarii care au fost aleși pe lista unui partid, iar acum și-au depus candidaturile din partea altui partid, trebuie să își piardă mandatul de îndată, iar acest ordin trebuie emis de către prefectul județului Gorj.
„Solicităm prefectului să fie garantul legii și nu parte a sistemului care ne-a obișnuit, să nu respecte legea, și să emită astăzi ordinul de încetare a mandatului pentru primarii PSD, PNL care joacă hora între partide și își bat joc de alegători! În drept, ne bazăm solicitarea pe prevederile art. 8, alin. 2 din legea nr. 14/2003, pe art. 160, alin. 1, lit. a din OUG 57/2019 și pe hotărârea birourilor electorale locale cu privire la rămânerea definitivă a candidaturilor depuse”, a precizat, luni, Radu Miruță, președintele USR Gorj.
Prefectul Cosmin Pistol a explicat că „această măsura se ia numai în baza unui referat întocmit de secretarul unității administrativ-teritoriale unde există astfel de situații și în urma unei solicitări venite din partea partidului de la care primarul respectiv a plecat”.
Primarii din Turceni, Tismana, Rovinari, Bumbești-Jiu, Ionești, Dragotești, Godinești și Bălești candidează din partea altor partide politice decât cele pe lista cărora au fost aleși în urmă cu patru ani.
Ei nu au putut pleca, în timpul mandatului, pentru că astfel își pierdeau funcția.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here