Urs prins într-o grădină din Novaci

648

Un localnic din Novaci a sunat, ieri, la 112 și a cerut ajutorul jandarmilor și al autorităților locale, după ce a observat un urs în grădina sa. Animalul era prins în gard. La fața locului au mers angajații Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. Ursul a fost tranchilizat și dus în pădure. ”La fața locului a fost direcționată o patrulă de intervenție a Jandarmeriei, din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Novaci, care a luat măsuri pentru delimitarea unui perimetru de siguranță și interzicerea accesului persoanelor neautorizate în zonă. Au fost anunțate instituțiile abilitate în vederea gestionării și desfășurării intervenției, conform ghidului cadru de acțiune pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice la nivel județean.

Reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Gorj au imobilizat ursul prin tranchilizare și l-au eliberat în mediul natural, fără probleme. Având în vedere că deja ne aflăm la al treilea caz de urs prins în laț, în mai puțin de o săptămână, Jandarmeria Gorj reamintește populației că, în astfel de cazuri, este necesar să acționeze cu prudență, anunțarea autorităților fiind cea mai importantă măsură”, se precizează într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Gorj.
”L-am tranchilizat, l-am urcat în mașină și l-am dus în habitatul lui, la munte. Ursul era prins într-un gard, nu e laț, în grădina unui cetățean”, a spus Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.
Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de braconaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here