Unsprezece primării vor liziere forestiere de protecţie

401
directia silvica gorjCele 11 adrese trimise de Direcţia Silvică Gorj la începutul lunii iulie a.c. către tot atâtea primării din judeţul nostru pentru extinderea suprafeţelor de pădure au avut un impact bun, iar autorităţile locale au dorit să vină în sprijinul dezvoltării fondului forestier. Astfel, primăriile Ţânţăreni, Peşteana, Turceni, Fărcăşeşti, Stoina, Logreşti, Băleşti, Câlnic, Teleşti, Bustuchin, Mătăsari, au fost de acord să înfiinţeze perdele forestiere de protecţie, care fac parte din Programul naţional de împădurire.

„Persoanele fizice sau juridice care sunt de acord şi pe ale căror terenuri agricole se înfiinţează perdele forestiere de protecţie rămân în continuare proprietari pe terenul respectiv şi pe pădurea astfel înfiinţată şi primesc anual, până la închiderea stării de masiv, o compensaţie a pierderii de venit în cuantum de 10 ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă, stabilit în condiţiile legii, la hectar, corespunzător suprafeţei efectiv ocupate de perdele forestiere de protecţie”, astfel se specifica în adresa editată de Direcţia Silvică Gorj pe data de 10 iulie 2009.

În prezent, instituţia este mulţumită de modul cum primarii au primit proiectul, asigurând un sprijin major în realizarea unor idei de proiecte menite să vină în sprijinul mediului şi, respectiv, al oamenilor. În toată această perioadă de timp, primarii localităţilor mai sus menţionate, au analizat la nivelul comunei proprii existenţa unor terenuri improprii culturilor agricole, au contactat o serie de proprietari şi le-au expus acestora avantajele creării perdelelor forestiere de protecţie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here