Univers vrea să-şi dea afară trădătorii! Poziţiile lui Iovan, Nanu Mic şi Căldăruşe, discutate în Consilul Federal

474

Vicepreşedinţii Federaţiei Univers, Nanu Mic Aurel şi Gabriel Căldăruşe, dar şi Eugen Iovan, liderul sindicatului de la SE Turceni şi el membru în aceeaşi structură sindicală, sunt la un pas de a-şi pierde funcţiile şi chiar locul în organizaţia condusă, la nivel naţional, de Adolf Mureşan. Făcuţi “trădători” de unii dintre colegii lor din Univers, pentru că nu au mai participat la ultimul miting al federaţiei şi al FNME, unii chiar la ultimele două, celor trei li s-a cerut excluderea chiar în şedinţa de ieri, de la Mătăsari. În prezenţa lui Adolf Mureşan care a criticat şi el apropierea unora dintre lideri de administraţia CEO, preşedintelui i s-a pus în vedere să discute în viitorul Consiliu Federal poziţia celor trei. La şedinţă a participat doar liderul de la Rovinari, Gabriel Căldăruşe.

O parte a liderilor de sindicat din cadrul Federaţiei Univers nu pot trece cu vederea “trădarea” celor trei colegi de-ai lor, care conduc sindicate importante la Craiova, Rovinari şi Turceni. Lipsa acestora de la ultimele mitinguri iniţiate de Univers şi FNME, dar şi plecarea lor la Bucureşti, la ANRE, alături cu liderul BNS, Ion Pisc Scrădeanu, au pus şi mai multă sare pe rană, Constantin Creţan răbufnind, ieri, în şedinţa Univers de la Mătăsari, cerând eliminarea din federaţie a “trădătorilor”. Creţan nu este singurul nemulţumit, atâta timp cât trădătorii au fost huliţi de mii de mineri şi energeticieni în Piaţa Prefecturii, la ultimele două mitinguri de la Divizia Minieră a CEO. Prezenţa preşedintelui Univers, Adolf Mureşan, la şedinţa de ieri, a determinat o reacţie împotriva celor trei. Creţan a spus că este chiar mandatat să ceară excluderea “trădătorilor” de alte trei sindicate ale căror lideri au lipsit de la întâlnire. Mureşan a fost de acord să pună în discuţia Consiliului Federal viitor, poziţia celor trei, doi dintre ei nefiind prezenţi la şedinţa de luni.

Mureşan, critic la adresa liderilor apropiaţi de administraţia CEO
De altfel, Adolf Mureşan, personal a criticat în şedinţă apropierea anumitor sindicalişti de administraţia CEO, cerându-le să îşi clarifice poziţiile. Mureşan va participa, astăzi, la întrunirea comisiei de negociere, cerând să se respecte, în totalitate, drepturile minerilor şi ale energeticienilor în noul contract colectiv de muncă. Abia după negocierile de astăzi, cei de la Univers şi FNME vor decide dacă vor mai organiza un alt miting, joi după-amiaza. Deocamdată, situaţia mitingului nu a fost clarificată.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here