Unităţi de învăţământ, în reparaţii la Turburea şi la Vladimir

302

reparatii scoli (1)Şcolile din Gorj vor fi pregătite la 12 septembrie pentru a-şi primi elevii odată cu începerea noului an şcolar. Chiar dacă unii primari au lăsat pe ultima sută de metri lucrările de reparaţii şi igienizări la şcoli şi grădiniţe, ei promit că în două săptămâni totul va străluci de curăţenie, iar elevii, dascălii şi părinţii vor fi încântaţi.

Vasile Moşoiu, edilul comunei Drăguţeşti, spune că lucrările sunt în toi şi că se lucrează la alimentarea cu apă a Şcolii Generale Drgăuţeşti şi se face o împrejmuire la şcoala din satul Iaşi. “Şcolile le-au avut aranjate de anul trecut deoarece am investit miliarde în ele. Acum mai facem mici lucrări de vopsitorie, reparaţii şi chiar ne-am apucat de amenajarea unei baze sportive la Cîrbeşti. Unităţile sunt pregătite şi de iarnă pentru că le-am făcut şi aprovizionarea cu lemne”, a declarat Moşoiu. Acesta a precizat că pentru lucrările de reparaţii a şcolilor din acest an, de la bugetul local s-a alocat suma de 15.000 de lei.

Încălzire centrală la Vladimir

Şcoala Generală Vladimir beneficiază în această perioadă doar de mici reparaţii, igienizări, curăţenie generală şi lucrări de reparaţii la acoperiş. “Multe lucrări de investiţii le-am făcut la şcoli în anii trecuţi. Acum am alocat de la bugetul local suma de 70.000 de lei pentru a băga încălzirea centrală la Şcoala Generală din satul Andreeşti şi la cea primară din acelaşi sat am alocat 30.000 de lei pentru reparaţii. Forţa de muncă sunt oamenii de la ajutor social. În septembrie vom ţine licitaţia şi pentru executarea unui grup sanitar la şcoala din Andreeşti, lucrare pentru care am primit de la bugetul de stat suma de 60.000 de lei, iar cu restul vom contribui noi”, a declarat Aurel Băcanu, primarul comunei Vladimir.

Şcoală nouă la Turburea

Lucrările de reparaţii şi igienizări sunt pe ultima sută de metri şi la Turburea. La grădiniţa din satul Cocorova şi la Şcoala Generală Poiana, lucrările sunt gata, mai fiind de efectuat reparaţii şi chiar investiţii noi la Şcoala Generală Turburea. “Am primit aprobare pentru construirea unei noi şcoli. Până pe data de 10 septembrie trebuie să dărâm două corpuri din şcoala actuală deoarece constructorul vrea să aibă amplasamentul liber pentru a se apuca de treabă. Pentru această investiţie am primit 30 de miliarde de lei vechi de la Banca Mondială. Vor mai rămâne două corpuri necesare pentru desfăşurarea cursurilor, iar elevii vor face orele în schimburi, de dimineaţă fiind cei din clasele primare, şi după amiaza cei din clasele V-VIII”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. Acesta a mai spus că termenul de finalizare al lucrărilor pentru noua şcoală este de 9 luni de la demararea lor. Igienizarea şi reparaţiile la satele din comuna Turburea s-au făcut cu oamenii Serviciului Public şi cu cei de la ajutor social astfel că nu s-au înregistrat mari costuri. “Am făcut deratizare şi igienizare în toate unităţile de învăţământ. Pentru igienizare am alocat circa 2.000 de lei, iar pentru deratizare de la bugetul local s-a dat 5.000 de lei”, a precizat Bârcă.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here