Uniformele pentru elevii unei școli din Câlnic, motiv de controverse în comună! Părinții, reticenți în privința articolelor vestimentare de 200 de lei

1462

Propunerea venită de la o firmă privată privind asigurarea cu uniforme, contra cost, a elevilor Școlii Gimnaziale nr.1 Câlnic, la ultima ședință cu părinții, a creat polemică în localitate. Astfel, în timp ce directorul unității de învățământ a susținut că uniformele vor fi achiziționate fie pentru toată școala, fie deloc, o parte a părinților se uită la portofele, spunând că uniforma ar fi un lucru costisitor, care nu se impune la jumătatea acestui an școlar. Soluția vine însă de la un consilier local, care propune CL Câlnic ca prețul total al uniformelor pentru toți elevii comunei să fie suportat din bugetul local.

O firmă privată, care a susținut că a îmbrăcat deja elevii mai multor școli din județ, dar și din municipiu, le-a propus, la finalul anului trecut, părinților elevilor care studiază la școala gimnazială din Câlnic să le achiziționeze copiilor lor uniforme. “O astfel de uniformă ar costa 160 de lei ori 200 de lei, dacă vrem și pantalon. Mai exact, cu 160 de lei ni se dă un sacou, o vestă și o rochiță. Eu nu sunt de acord că am doi copii, iar aiurea mi se pare că vin cu această ofertă la jumătatea anului școlar”, a declarat unul dintre părinții care nu văd cu ochi buni această propunere.
Directorul școlii, Popescu Maria Mariana, susține, în schimb, că uniforma nu va fi impusă elevilor, dacă nu vor cădea toți de acord să achiziționeze aceleași produse vestimentare. “Eu le-am spus din ședință, ori sunt de acord toți părinții și îi îmbrăcăm pe toți elevii în uniformă ori nu și nu impunem uniformă. Totul este clar, iar părinții care au mai mulți copii trebuie să știe că pentru al doilea minor a doua uniformă e gratis, iar pentru al treilea există și alte facilități. Banii se pot achita în două rate în maxim două luni. Dar dacă nu vor, nu este nicio problemă, școala nu le impune nimic”, a declarat directoarea școlii din Câlnic. Soluția salvatoare ar putea veni însă de la un consilier local, care intenționează să propună CL Câlnic ca aceste uniforme să fie suportate de bugetul local. Alesul care s-a gândit la proiect este Daniel Țigăran.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Nu mai puneți botul la vrăjelile și interesele cățeilor de partid! Știți a cui este firma?! Aveți posibilitatea de a alege între mai multe oferte?! Știți că așa-zisa uniformă este confecționată din materiale plastice, de foarte proastă claitate?! Și, nu în ultimul rând, ÎCCJ (Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-o hotărâre definitivă din anul 2017, a interzis condiționarea prezenței la cursuri de portul vreunei uniforme… Și, trebuie să informați corect cetățenii, chiar dacă sunteți supuși haitei pisdiste, astfel încât aceștia să afle că nu există nicio școală în care toți copiii să poarte uniforma (de partid) impusă prin șmecherii ieftine ale așa-ziselor asociații, ședințe cu părinții (ale căror hotărâri, conf. Reg. școlar, nu sunt obligatorii), pentru că nu există obligația legală, nu există sancțiuni, iar învățământul nu poate fi condiționat. Scoateți parașutele politruce din școală, așa cum este obligatoriu, conf. Constituției Românie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here