Un ten luminos şi plin de vigoare

743

un ten luminosSchimbările de temperatură, poluarea, alimentaţia necorespunzătoare şi procesul natural de îmbătrânire sunt doar anumite aspecte care duc la modificarea aspectului tenului. Dar o îngrijire minuţioasă, poate diminua efectul dezastruos al acestor inamici ai frumuseţii feminine. Dar trebuie insistat, în fiecare zi tenul să fie curăţat bine, hrănit, hidratat.

O zi pe săptămână este indicat să se aplice o mască cosmetică care să hrănească, calmeze şi să tonifice tenul. Pentru rezultate cât mai bune va trebui ca masca să fie alcătuită din produse naturale. Ingredientele se aleg în funcţie de particularităţile tenului şi anume:

– pentru tenul uscat se foloseşte masca pe bază de unt, gălbenuş, smântână, suc de fructe proaspete.

– în timp ce tenului gras i se potrivesc măştile din iaurt, brânză de vaci, albuş de ou, suc de lămâie.

ten luminos si plin de vigoareIată câteva exemple de măşti recomandate de specialişti şi care nu prezintă dificultate în prepararea lor.

– se va face un amestec din drojdie de bere, un gălbenuş şi puţin ulei de măsline. Masca se aplică atât pe faţă cât şi pe gât, se păstrează timp de 20 de minute, după care se înlătură cu apă călduţă şi la final de tot cu apă rece. Apelând la un astfel de tratament, pielea va fi mai elastică, mată şi catifelată.

– pentru mai multă luminozitate şi prospeţime, ideală este masca alcătuită din brânză de vaci amestecată cu un gălbenuş de ou şi puţină miere. Se aplică pe faţă şi gât, se lasă un sfert de oră iar apoi se îndepărtează cu lapte rece.

– Măştile pe bază de miere hrănesc tenul şi îl stimulează. Pentru tenul cu riduri şi deshidratat este indicată următoarea mască: miere amestecată cu ceai şi cu fulgi de ovăz. După ce se omogenizează aceste ingrediente se încălzeşte totul pe baie de aburi şi se aplică apoi călduţă pe gât şi pe faţă. Se păstrează 15-20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

– O piele palidă îşi va recăpăta prospeţimea cu ajutorul unei măşti din miere, gălbenuş de ou şi puţin ulei de măsline.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here