Un șofer și un pasager, reținuți pentru 24 de ore

515

Doi bărbați în vârstă de 22, respectiv 36 de ani, din Turceni, au fost reținuți aseară pentru 24 de ore, pentru mai multe fapăte comise pe 7 septembrie. Tânărul de 36 de ani a sunat la 112 și a anunțat că vecinul său, în vârstă de 22 de ani, s-a urcat la volanul autoturismului său, care era parcat în faţa locuinţei şi a plecat la plimbare, fără consimţământul său. Anchetatorii au stabilit că reclamantul a mințit și că, de fapt, au călătorit împreună.

”Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că bărbatul de 36 de ani, ar fi condus autoturismul pe DJ 674 Turceni-Urdari, pe raza satului Gîrbovu, în maşină aflându-se şi prietenul său, de 22 de ani. Bărbatul ar fi efectuat o oprire pe traseu și i-a încredinţat autoturismul tânărului de 22 de ani, deşi cunoştea faptul că acesta nu deţine permis de conducere. La scurt timp, tânărul de 22 de ani, în timp ce se afla la volanul autoturismului, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, răsturnându-se în afara părţii carosabile. Bărbatul, de 36 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fără a recunoaşte că a condus autoturismul proprietate personală sau că i l-ar fi încredinţat prietenului său, refuzând, totodată, prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Proprietarul mașinii a fost reținut pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, încredinţarea unui autoturism unei persoane care nu deţine permis de conducere şi inducerea în eroare a organelor judiciare. În arest a ajuns și amicul său, cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here