Un singur profesor cu punctaj maxim la gradația de merit

4262
Image: 566772740, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Andrey Zhuravlev / Alamy / Alamy / Profimedia

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a publicat lista cu punctajele candidaţilor care au participat la concursul pentru acordarea gradației de merit. În total, 276 de profesori și cadre didactice auxiliare au depus dosare, însă nu toți vor beneficia de acest stimulent financiar. Anul acesta sunt 161 de gradații de merit, un singur profesor primind punctaj maxim la evaluarea dosarului. Gradația se acordă timp de cinci ani și reprezintă o majorare cu 25% a salariului de bază.

Numărul cadrelor didactice depășește cu mult numărul gradațiilor stabilite la concursul din acest an. Astfel, 276 de candidați „se bat” pe 161 de gradații de merit! Cele mai multe dosare s-au înregistrat în rândul învățătorilor și educatorilor. Numele candidaților au fost anonimizate.

Concurență și punctaje strânse
Pentru învățământul primar sunt 22 de gradații de merit și 31 de candidați, iar 28 de educatoare luptă pentru cele 19 gradații de merit.
În schimb, pentru personalul cu funcții de conducere, îndrumare și control, respectiv directori de școli și inspectori școlari, au fost repartizate 11 gradații, fiind depuse 20 de dosare.
Tot douăzeci de dosare sunt pentru disciplinele tehnice și doar zece profesori vor primi un sfert de salariu în plus în următorii cinci ani. Aceeași situație și în rândul profesorilor de limba română.
Multe dosare s-au înregistrat și în cazul profesorilor de limbi moderne. Sunt 19 dosare și zece gradații, un profesor fiind evaluat cu punctajul maxim – 150 de puncte.
Șaisprezece profesori de matematică sunt interesați de cele zece gradații de merit, iar 14 profesori de educație fizică se luptă pentru cele nouă gradații, trei fiind pentru sportul de performanță.
Mai sunt 11 dosare pentru cinci gradații la Chimie și alte 11 pentru Educație muzicală și educație plastică, pentru care se acordă șase gradații.
Sunt cinci gradații la fizică și nouă dosare, patru la Informatică și șapte candidați, trei la Geografie și cinci dosare. Patru profesori de biologie se bat pentru cele trei gradații de merit, iar la Religie sunt cinci locuri și șapte dosare.
Alți cinci profesori de socio-umane „vânează” cele trei gradații de merit. Singura gradație de merit pentru cei de la Palatul Copiilor și cluburile elevilor este dorită de trei profesori.
În schimb, la două discipline sunt gradații pentru toți candidații, respectiv una la Limba latină și cinci la Istorie. Pentru salarii majorate au mai depus dosare doi consilieri școlari, doi maiștri instructori și șase profesori din învățământul special.
Zece administratori financiari se bat pe patru gradații de merit, iar cinci administratori de patrimoniu pentru două gradații. Sunt șase informaticieni și trei laboranți care râvnesc la singura gradație de merit acordată în acest an. Vor mai prinde bonusul financiar două secretare din cele șase care și-au depus dosarul.

Contestații
Gradațiile de merit se acordă în limita locurilor aprobate pentru fiecare disciplină sau funcție, în ordinea descrescătoare a punctajelor. Punctajul minim este de 75 de puncte din maximum 150.
Cel mai mic punctaj, de 15 puncte, a fost obținut de o educatoare. Profesorii nemulțumiți pot depune contestații. „Contestațiile privind punctajele la concursul pentru acordarea gradațiilor de merit sesiunea 2023 se depun la secretariatul ISJ Gorj în perioada 19-21 iunie 2023, în intervalul orar 08.00-11.00 și 13.00-16.00. Afișarea rezultatelor se face în format anonimizat. Codurile de anonimizare vor fi trasmise pe email-ul personal al fiecarui candidat”, a transmis ISJ Gorj.
Rezultate finale vor fi comunicate la ânceputul lunii iulie.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Ce atâtea coduri de anonimizate și aici?Doar nu e nici o rușine să participi la un astfel de concurs,chiar daca iei,chiar daca nu…sunt județe unde nu există așa ceva..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here