Un șef de Birou din CEO face mapa acasă la fostul director Cristea

3636

Viorel Vasile, șef de Birou în cadrul Direcției Suport, condusă de Doru Iacob, a fost surprins, miercurea trecută, la locuința lui Dumitru Cristea din Târgu-Jiu, fost director general al CE Turceni, implicat în mai multe dosare penale de răsunet, printre care cel denumit ,,Buldotanc” și cel privind Casa de Avocatură Șova, ultimul încă pe rol. Se pare că, prezența lui Viorel Vasile la locuința fostului director ar avea legătură cu dorința salariatului TESA de a ajunge în Directoratul CE Oltenia. La precedenta selecție a trei membrii de Directorat, Viorel Vasile a fost audiat dar nu a fost selectat pentru un astfel de post vacant, fapt care i-a produs solicitantului o mare supărare și chiar frustrare. La locuința lui Cristea, Viorel Vasile a fost văzut înmânîndu-i fostului director niște hârtie, printre care se bănuiește că ar fi și un CV.

Nu este un mare secret că nepromovarea lui Viorel Vasile în Directoratul CEO a provocat nemulțumiri pentru acesta, lucruri care au fost făcute publice prin intermediul unui interviu acordat unei publicații locale. În aceea intervenție, Viorel Vasile, șef de Birou în Direcția Suport, sublinia că până acum compania ar fi fost condusă de oameni politici și de specialiști, spunând astfel că ar fi nevoie nu de politicieni și specialiști, ci, doar de manageri la conducere. Viorel Vasile sugera astfel ideea că el nu ar fi nici specialist, nici om politic. Interviul relevă că acesta face însă confuzii în ce privește managementul CEO și managerii în general. Se mai trage clar concluzia că Viorel Vasile se vedea capabil prentru un post în Director dar, Consiliul de Supraveghere nu a fost de aceiași părere.De altfel, din interviul dat se observă că Vasile Viorel nu știe să argumenteze ce nevoi ar avea compania în aceste momente, el oprindu-se doar la postul dorit.

Scheleții din dulap
Toate aceste duc însă apoi la evenimentul deloc banal suprins de un trecător, în fața locuinței lui Dumitru Cristea, care coincidență sau nu a fost parte a aceluiași dosar penal ca și Viorel Vasile. Este vorba despre dosarul Buldonanc. Ambii au fost achitați în dosar, urmare a unei decizii a Curții Constituționale, care a dezincriminat abuzul în serviciu.
Pe cei doi nu nu i-a legat doar acest dosar penal ci și o prietenie mai veche.
Trebuie precizat că, deși cei doi nu mai au nicio legătură cu o faptă penală, urmare a deciziei CCR, ceea ce au făcut ei a fost în defavoarea Complexului Energetic Turceni, pentru că unitatea prin semnătura lor a achiziționat un echipament care nu a funcționat decât câteva ore, prejudiciind astfel compania. Vasile, văzându-se scăpat de latura penală, a uitat că are totuși un schelet în dulap.În acest context, al evenimentelor de miercurea trecută, e clar că Vasile Viorel nu a renunțat la intenția de a ajunge în Directorat și încearcă, prin prieteni și apropiați, să își vadă visul cu ochii. Aceasta ne arată cât de departe este însă Ordonanța 109 privind managementul profesionist de căile utilizate de unii sau alții pentru a ajunge manageri.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Noaptea minții, unde s-a ajuns !
    În ziua de azi se procedează la filaje, urmăriri și alte proceduri securiste…Întrebarea este pe banii cui ?
    În loc să munciți, să vă gîndiți cum să salvați societatea de la faliment, pe voi vă interesează ce face Vasile și Cristea în timpul lor liber bănuiesc.
    Rușine nenorociții drakului !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here