Un program început acum aproape 15 ani / Noi cartiere din Târgu Jiu vor beneficia pentru prima dată de rețea de canalizare

1309

Cartierele Cuza, Grivița, Debarcader intră în linie dreaptă pentru reabilitarea rețelei de canalizare
În cadrul Programului Operațional Sectorial-Mediu finanțat din fonduri europene s-a derulat proiectul de extindere și reabilitare a sistemelor de apă și canalizare din municipiul Târgu Jiu, proiect ce a cuprins reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate, lucrări de reabilitare și modernizare la sursele de apă și la stația de tratare a apei, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție a apei și a sistemului de canalizare(cca 60 Km rețea de apă și 36 Km rețea canalizare), îmbunătățirea procesului de tratare la stațiile de apă din localitățile componente Preajba și Polata, extinderea canalizării menajere în localitățile componente Romanești și Iezureni. Valoarea lucrărilor executate în cadrul acestui program este de peste 116.000.000 de lei.
În paralel cu acest program au fost realizate cu fonduri de la bugetul local lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare în noile zone de dezvoltare ale municipiului, precum și lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare menajeră în mai multe cartiere, toate aceste lucrări fiind corelate cu proiectul major de extindere și reabilitare a sistemelor de apă și canalizare, astfel încât întregul sistem de apă și canalizare să fie unul integrat și dimensionat funcție de nevoile actuale și de perspectivă.
Programul de reabilitare a canalizărilor menajere în cartierele municipiului se derulează în continuare, astfel că în perioada următoare vor începe lucrările în cartierul Griviței(toată zona cuprinsă între străzile Ecaterina Teodoroiu, Griviței, Comuna din Paris, Traian), cartierul Debarcader(str. Lt. Col. D-tru. Petrescu, str. Lujerului, str. Nicolae Grigorescu), cartier Cuza(toate blocurile de locuințe din zona aferentă străzii A.I. Cuza), în cadrul proiectelor respective fiind incluse pe lângă refacerea colectoarelor principale de canalizare menajeră și toate racordurile la scările de bloc.

lucrari canalizare (2)Se extinde rețeaua de canalizare în Drăgoieni și Cartierul Primăverii și au fost elaborate proiectele de extindere pentru zonele Slobozia, Ursați, Bârsești, Polata, Preajba
În ceea ce privește extinderea canalizării menajere în localitățile componente, tot în perioada următoare vor fi demarate lucrările de extindere a canalizării în cartierul Drăgoeni, proiect ce cuprinde pe lângă localitatea componentă Drăgoeni și străzile Calea București, Petrești, Sfântul Dumitru, Aleea Sfântul Dumitru, Aleea Primăverii. Valoarea cumulată a lucrărilor susmenționate, ce vor demara în această perioadă este de 16.000.000 de lei.
De asemenea, au fost elaborate proiectele de extindere a canalizării menajere în localitățile componente: Slobozia, Ursați, Bârsești, Preajba, Polata, precum și proiectul de extindere a rețelei pe toate străzile secundare din zona de vest a municipiului(cartier Tismana, cartier Panduri Est, străzile Microcolonie, Bucegi, Făgăraș, Valentin Merișescu, Aleea Luncilor, Aleea Panduri, Prelungire Panduri, Cireșului, Bistrița), toate aceste proiecte fiind incluse în programul de finanțare din fonduri europene ce se va realiza în următorii ani.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here