Un polițist, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului! I s-a cerut și cercetarea disciplinară la IPJ Gorj

1199

Polițistul Mihai Boban, de la Berlești, cercetat cu ani în urmă pentru că împrumuta bani de la cetățenii din comună, este, din nou, verificat de ofițeri din cadrul Biroului Control Intern al IPJ Gorj, ca urmare a reclamației unei persoane din localitate, care a sesizat faptul că agentul ar fi cerut și primit sume de bani de la mai mulți cetățeni, cu titlul de împrumut, în perioada 2016-2018. Reclamantul susține că polițistul ar fi cerut, la începutul anului trecut, 300 de lei și de la tatăl său, de care aflase că vânduse o vacă cu o zi-două în urmă. Omul a refuzat să-l împrumute pe polițist, iar fiul a suferit consecințele, agentul crezând că acesta l-ar fi reclamat în presă, câteva luni mai târziu. Lihu Iustin a ajuns însă abia acum cu reclamații împotriva lui Boban, ca urmare a neanchetării de către polițist a unui dosar penal.

•IPJ Gorj face cercetări în cazul hoțului de lemne din Lihulești, surprins de camerele de supraveghere(caz relatat de Gorjeanul în ediția de luni)
•Două locuințe, sparte în comună, fapta cu autor necunoscut
•Polițistul Boban, reclamat că nu își face treaba!

Localnicul Iustin Lihu spune că a fost deja audiat de către inspectori din cadrul IPJ Gorj-Corpul de Control, urmare a unei reclamații făcute de acesta la adresa polițistului Boban. “În cadrul audierilor, care au avut loc la jumătatea lui septembrie, am declarat că polițistul Mihai Boban din Berlești nu își face treaba, asta și pentru că nu poate lua măsuri cu cetățenii de la care, în ultimii ani, a împrumutat diverse sume de bani, pe care le-a restituit parțial abia după ce Gorjeanul a relatat cazul unui bătrân care i-a dat acesstuia bani cu titlul de împrumut și nu i-a mai văzut înapoi. Am reclamat că Boban refuză să soluționeze un dosar penal și să administreze probele solicitate de mine, reclamația mea vizând pe numitul Munteanu Gheorghe(Georgică) care în 2016 mi-a adresat injurii după o ședință de Consiliu Local, agresându-mă verbal și fizic din senin. Dosarul se află de un an de zile în cercetare la acest polițist, care refuză să instrumenteze dosarul, deoarece m-a acuzat și mi-a reproșat personal că eu l-aș fi reclamat la presă, anul trecut, pe motiv că împrumutase acel pensionar cu bani’’, a spus Lihu.

Îi cere transferul la un alt post de poliție
Omul susține că polițistul Boban trebuie transferat disciplinar într-o altă localitate, iar IPJ-ul să solicite de la cetățenii din Berlești informații despre câte persoane i-au împrumutat de fapt bani acestui agent și dacă aceștia au primit sau nu banii înapoi. Reclamantul a spus nominalizat în plângerea sa făcută la IPJ Gorj, numele a cinci persoane din Berlești, care i-au recunoscut lui că i-au împrumutat bani, cu mult timp în urmă, polițistului. Banii, spune acesta, i-ar fi primit de la polițist abia după ce Gorjeanul a relatat la ce practici se dedă agentul din Berlești. “Și acum cred că sunt localnici din Berlești ori alte comune care se află în aceeași situație, împrumutându-l pe polițist, crezând astfel că vor fi favorizați când ar avea nevoie. Am spus asta la Control Intern, unde Boban este iarăși cercetat. În situația în care IPJ Gorj nu rezolvă această problemă și nu dă dovadă de corectitudine și celeritate în rezolvarea cazului anunț pe această cale că voi sesiza MAI pentru faptele polițistului, dar și că acesta este acoperit de superiori’’, a completat Lihu.

Localnicii au recunoscut că l-au împrumutat pe agent
IPJ Gorj anunță însă că polițistul cercetat disciplinar pentru a doua oară, pentru faptul că a împrumutat bani de la localnici din Berlești, a scăpat de consecințele faptelor sale, asta deoarece oamenii au declarat că și-au primit banii înapoi de la agent. “Au fost audiați cei nominalizați în plângerea cetățeanului, iar aceștia au recunoscut că l-au împrumutat cu bani pe polițist cu mențiunea că și-au primit banii înapoi. Pentru aceste fapte polițistul nu poate fi sancționat disciplinar”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Reclamantul a dat deja declarații și în fața procurorului PJ Târgu-Cărbunești în legătură cu dosarul tergiversat de către polițistul Boban.

Furturi pe bandă, în Berlești
Gorjeanul a relatat în numărul de luni că la Berlești, poliția doarme în bocanci, aici înregistrându-se mai multe furturi de material lemnos făcute de un cetățean, surprins de camerele de supraveghere ale unei locuințe, dar și mai multe furturi din locuințe, în perioada 2017-2018, rămase cu autor necunoscut. Este vorba despre locuința unor persoane stabilite în București, vandalizată anul trecut, și de beciul unei persoane din Lihulești spart recent, din acesta hoții sustrăgând mai multe componente metalice. După materialul de presă publicat de Gorjeanul, cu hoțul de lemne, IPJ s-a autosesizat și a început cercetări în acest caz.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here