Un octogenar și-a făcut mausoleu de viu în Cimitirul Turburea! – Omul și-a amplasat propriul bust, statuia unui câine și doi lei, lângă locul în care se va odihni după moarte

932

Un octogenar din comuna Turburea se pregătește de ani buni pentru viața de dincolo, realizându-și pe propria cheltuială un adevărat mausoleu în cimitirul localității. Vasile Benegui, care a împlinit recent 80 de ani, și-a amplasat lângă locul de veci, bustul său, pe care a plătit 4000 de lei, statuia unui câine și cea care întruchipează doi lei. Pasiunea vârstnicului de a-și pregăti astfel plecarea dintre cei vi, dar rămânerea sa în memoria colectivă, a stârnit ceva nemulțumiri în rândul localnicilor, care au vandalizat o parte din lucrările lui Benegui. Nici în prezent, proprietarul nu a aflat cine i-a făcut gluma proastă din cimitir.

Vasile Benegui este pensionar, iar pe 10 iunie a sărbătorit 80 de ani de viață. Deși nu suferă de vreo boală, fiind sănătos, vârstnicul și-a pregătit din timp, ca să nu lase asta în grija familiei, drumul spre lumea de dincolo. De fel foarte meticulos și curat, omul muncind pentru industria farmaceutică, Benegui și-a pregătit foarte atent cavoul din cimitirul localității. An de an a îmbogățit locul de veci, unde se odihnesc și părinții acestuia, cu fel de fel de sculpturi, care pentru acesta au o semnificație. Astfel la locul de veci al lui Vasile Benegui, acesta și-a amplasat un bust care îl reprezintă cu un text special, un câine aproape la dimensiunea reală, dar și doi lei. A completat totul cu mesaje scrise în marmură, Benegui dorind să rămână astfel în posteritate. Locul de veci al cetățeanului este privit cu admirație de o parte a cetățenilor comunei, în timp ce o alta au luat în râs efortul omului de a-și pregăti în manieră proprie locul de veci. Unii chiar s-au dedat la acte de vandalism, afectând o parte din textele scrise în marmură și fațada crucii lui Benegui. Vârstnicul a fost afectat de cele întâmplate, dar nu a reclamat faptele respective la poliție.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here