Un număr de 25.000 de fermieri din judeţ au parole pentru accesarea IPA online

379
Încă de acum câteva săptămâni, când aplicaţia IPA online a devenit disponibilă pe pagina de internet a site-ului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj, sediul central s-a ocupat de generarea pentru parole şi nume de logare pentru fermierii din ţară.

Cu ajutorul aplicaţiei, fermierii care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă pot să completeze electronic cererea de plată. De săptămâna trecută, şi pentru cei aproape 25.000 de fermieri aflaţi în evidenţele APIA Gorj au fost generate parole şi user name-uri.

Din păcate, nici măcar unul dintre aceştia nu s-au prezentat la sediul judeţean al APIA pentru a-şi primi datele, în baza cărora pot accesa noua aplicaţie şi îşi pot completa electronic declaraţia de suprafaţă. Conducerea APIA Gorj crede că fermierilor le va fi de folos aplicaţia şi că o vor utiliza de la data de 1 martie când începe campania de depunere a cererilor de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă SAPS 2010.
Chiar dacă pentru fermierii din judeţ ar fi necesară o mai bună informare asupra acestei aplicaţii, instituţia nu are totuşi un buget de publicitate, însă promite că va tipări un pliant şi promite că solicitanţii care vor cere ajutorul la sediul APIA Gorj nu vor fi refuzaţi. „Fermierii pot accesa aplicaţia de acasă dacă au un calculator conectat la internet, dar sugerez ca acest lucru să se facă întâi sub ghidarea specialiştilor de la instituţia noastră”, ne-a declarat directorul coordonator al APIA Gorj, Traian Crăc.
Printre avantajele utilizării IPA online se numără: suprafaţa digitizată de fermieri este măsurată foarte exact, nu pot exista erori, riscul depunerii unei cereri de sprijin incorecte este mai mic, rezultatele sunt disponibile în orice moment, suma suprafeţelor parcelate digitizate este calculată automat. De asemenea, în anul următor, tot ceea ce trebuie să facă solicitantul, adică fermierul, este să actualizeze schiţele, ducând astfel la o economie semnificativă de timp.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here