Un nou trofeu pentru Roxana Croitoru

388

Roxana Croitoru, una dintre vocile de aur ale judeţului Gorj, şi-a adăugat un nou trofeu în palmares. Recent, tânăra interpretă de muzică populară a reprezentat judeţul nostru la Festivalul Naţional de Folclor “Salba Prahovei”, reuşind să obţină trofeul festivalului.

În perioada 15-17 august, în oraşul Plopeni din judeţul Prahova s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului Naţional – Concurs de Folclor “Salba Prahovei”, festival ce şi-a propus descoperirea şi promovarea tinerilor interpreţi de muzică tradiţională, conservarea şi valorificarea patrimoniului spiritual, precum şi material românesc. Concursul a avut două secţiuni, vocală şi instrumentală, şi s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă: 8 – 14 ani şi 15 – 25 ani. Concurenţii au trebuit să interpreteze două cântece: unul fără acompaniament muzical (doină sau baladă), specific zonei pe care o reprezintă, şi un cântec cu acompaniament orchestral sau cu negativ, pe format electronic.

Roxana Croitoru, cel mai valoros concurent
La festival au participat peste 30 de interpreţi de muzică populară din toată ţara, judeţul Gorj fiind reprezentat de trei tinere interprete talentate: Roxana Croitoru, Maria Buşoi şi Bianca Croitoru. Ca de fiecare dată, gorjencele noastre au reuşit să impresioneze juriul cu talentul lor şi să-şi adjudece o parte dintre premiile acordate în cadrul festivalului. Mai mult, Trofeul “Salba Prahovei”, trofeu ce, potrivit regulamentului festivalului, revine celui mai valoros concurent de la cele doua secţiuni, i-a fost acordat Roxanei Croitoru. “Au fost peste 30 de concurenţi din toată ţară şi am avut mari emoţii. Nu ne aşteptam să câştige trofeul, mai ales că mulţi dintre concurenţi aveau peste 16 ani şi aveau un palmares impresionant”, ne-a declarat Ion Croitoru, tatăl Roxanei. În ciuda vârstei fragede, Roxana se poate deja mândri cu un palmares impresionant, participările sale la astfel de festivaluri concretizându-se de fiecare dată în câştigarea a cel puţin un premiu. În prezent, Roxana Croitoru este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu-Jiu şi este pregătită de profesorul Laurenţiu Popescu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here