Un nou scandal al exproprierilor pe șoseaua de centură

704

Unul dintre proprietarii terenurilor, care încă de anul trecut se opune accesului muncitorilor pe pământul său, a blocat, ieri, din nou lucrările pe șantierul de la noua centură a orașului. Ilie Dodescu a avut probleme în ultimele luni cu muncitorii și cu cei de la Drumurile Naționale, cerând mereu să fie despăgubit la justa valoare a proprietății sale. Procesul pe această temă este încă pe rolul instanțelor, definitivă fiind, deocamdată, doar sentința prin care firma de construcții are voie să pătrundă pe proprietatea sa pentru a efectua lucrările.
Proprietarul nici nu a vrut însă să audă, ieri, despre așa ceva, motiv pentru care polițiștii chemați la fața locului au trebuit inclusiv să alerge după el prin jurul unui utilaj pentru a-l prinde și a-l duce la secție pentru audieri. Pe numele lui Dodescu a fost deschis și un dosar penal pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, însă bărbatul spune că nu se teme.
“De ce să îmi fie frică pentru că eu respect Constituția, care îmi garantează dreptul la proprietate?
Dacă m-ar fi despăgubit nu aș fi avut nimic împotriva lor, dar așa, ei își fac lucrările, îmi distrug terenul, culturile și eu mă aleg cu paguba. Procedează exact ca Miliția de pe vremuri. Mă iau pe mine de aici, mă duc la secție ca să mă interogheze și intră muncitorii și lucrează în lipsa mea. Eu iar revin, ei din nou cheamă Poliția și tot așa, în loc să ne fi văzut fiecare liniștiți de problemele noastre. Le-am spus clar că nu m-aș fi opus dacă vedeam banii în cont. Și dacă ar fi fost puțini aș fi contestat la instanță, dar ei nu au dat nimic, iar eu de aceea nu îi las să lucreze”, a spus Dodescu, lucrurile rămânând destul de încurcate pentru că muncitorii vor reveni și azi pe șantier și cine știe ce se mai poate întâmpla.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here