Un miner de la Lupoaia are nevoie urgentă de ajutor! – A paralizat în Ajunul Crăciunului din cauza unei tumori

656

Un lăcătuș mecanic de la Cariera Lupoaia, care a lucrat până în Ajunul Crăciunului, a paralizat de la brâu în jos, datorită unei tumori depistate abia acum, în zona coloanei vertebrale. Angajatul din Cătunele, în vârstă de 47 de ani, a fost internat imediat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, în Secția de Neurologie, unde făcându-i-se investigații s-a depistat boala, pe care acesta a dus-o, în ultimul timp, pe picioare. Maladia s-a declanșat abia acum și asta urmare a efortului depus la locul de muncă, omul neștiind că are vreo suferință. Salariatul carierei din cadrul CEO va fi transportat, astăzi, la un spital din capitală pentru o intervenție chirurgicală.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul Carierei Lupoaia, Nicu Bunoaica, a aflat de Crăciun de drama prin care trece colegul său. Acesta l-a vizitat pe bolnav la spital și l-a încurajat, promițându-i ajutorul și din partea sindicatului și a administrației. “Sindicatul îi va oferi un ajutor financiar, acesta fiind membru al organizației, și îl va susține și la București, unde colegul nostru va fi operat de urgență, joi sau vineri. Am discutat deja la CEO, cu domnul Lăzăroiu, care mi-a promis că pacientul va primi un ajutor financiar și de la companie. Voi încerca să colectez niște bani și de la colegi, deoarece condițiile sociale ale pacientului sunt grave, el având acasă mama, care este paralizată, dar și un frate cu probleme locomotorii. Tatăl lui a fost, de asemenea, operat, iar casa le-a luat foc în august. Starea pacientului este proastă. El este la pământ moral, mai ales când a văzut că a ajuns în scaunul cu rotile, după ce în Ajunul Crăciunului a muncit, normal, în carieră. S-a dus la muncă pe picioare și reîntors acasă, în loc să se bucure de sărbători, a ajuns pe patul de spital cu vestea că are tumoră la coloana vertebrală”, a declarat liderul sindical Bunoaica.

Cere asigurări suplimentare pentru mineri
Acesta declară, de asemenea, că, la negocierea CCM de anul viitor va cere administrației CE Oltenia asigurări medicale suplimentare pentru angajații companiei, dar și bilete de tratament pentru salariați, știut fiind că anul acesta nu s-au mai oferit gratuități la acest capitol.Liderul de sindicat susține, de asemenea, că vârsta de pensionare a minerilor trebuie redusă cu cel puțin 5 ani, motiv pentru care va relua campania privind reducerea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din minerit.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Felicitari domnule BUNOAICA asa trebuie sa se comporte un lider de sindicat , sa isi ajute membrii de sindicat nu numai pe unii cum face BADITA da ajutoare mnumai cui ii convine lui si ce ajutoare le da frate care sunt prietenii lui din banii prostilor care cotizeaza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here