Un grup de românce de etnie romă înşeală bătrânele din Norvegia

427

rome din norvegiaO bandă de românce de etnie romă care fură bijuterii de la bătrâne norvegience acţionează în mai multe oraşe din această ţară nordică, între care şi în capitala Oslo.

În decursul a două săptămâni în capitala norvegiană au avut loc cel puţin 20 de astfel de cazuri. Victimele sunt întrebate dacă vor să cumpere imitaţii de bijuterii, după care li se fură propriile bijuterii, autentice. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oslo, Geir Ellefsen, a declarat că în baza informaţiilor pe care le-a primit de la victime sau martori oculari şi a investigaţiilor poliţiei, s-a constatat că autoarele acestor infracţiuni sunt exclusiv femei de etnie romă din România. Într-unul dintre cazuri, care a fost înregistrat parţial de o cameră de luat vederi, o femeie în vârstă de 83 de ani din Oslo povesteşte cum a fost abordată de două românce în faţa unui azil în care locuieşte. Când le-a spus că nu este interesată să cumpere produsele lor, femeile au prins-o de mâna stângă şi i-au smuls trei inele de aur de pe deget.

 

Pentru a ajuta la limitarea infracţiunilor comise împotriva bătrânelor vicepreşedintele Comisiei parlamentare de Justiţiei, Jan Bohler (Partidul Laburist), şi parlamentarul conservator Andre Oktay Dahl au cerut interzicerea cerşitului.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here