Un gorjean, în startul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă

945

Gorjeanul Andrei Barbu a luat startul în prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, eveniment care s-a desfăşurat week-end-ul trecut la Râşnov. Membru al echipei Yacco Racing România, Andrei Barbu va pilota în sezonul competiţional 2016 un Renault Clio RS, la volanul căruia se va lupta pentru titlul la “Debutanţi”, precum şi în clasa 2 a grupei H.

Având întregul suport al uneia dintre cele mai bine pregătite echipe din campionat, Andrei Barbu face un pas înainte pentru a-şi îndeplini unul dintre visele sale. Cu opt etape programate în acest sezon, Campionatul Naţional de Viteză a debutat în perioada 23-24 aprilie cu Trofeul Râşnov, acesta fiind şi primul test pentru toţi cei 84 de piloţi înscrişi la start. Mașina lui Andrei Barbu, dezvoltă 172 de cai-putere, este echipată cu un roll-bar de circuit, dar şi cu o transmisie secvenţială de la Sadev. Având o greutate extrem de redusă, maşina cu numărul 423 promite să ofere performanţe optime, mai ales că este echipată cu anvelope Yokohama, special dezvoltate pentru traseele montane.
andrei barbu“Pentru mine, această pasiune a început cu prima etapă de coastă la care am fost, pe când eram doar un copil. Se întâmpla acum mulţi ani, la Rânca, şi de atunci mi-am dorit să pot alerga şi eu în acest campionat. Anul acesta am fost suficient de norocos încât să primesc sprijinul uneia dintre cele mai bune echipe din România, iar asistenţa tehnică şi sfaturile primite de la co-echipierii mei sunt extrem de importante. Îmi doresc să aduc cât mai multe puncte echipei. Oricum, sunt extrem de nerăbdător să particip la etapa de la Rânca, pe care o consider «etapa de casă»”, a declarat pilotul Andrei Barbu.
Andrei Barbu s-a născut la Petroşani în anul 1986 şi a crescut la Târgu-Jiu, unde a urmat cursurile Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”. Apoi a studiat la Facultatea de Autovehicule Rutiere din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. A urmat o carieră în domeniul jurnalismului auto, iar din anul 2013 deţine o serie de publicaţii de profil.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here