Un elev de la clasa pregătitoare de la Școala Primară Valea din Bolboși, lăsat fără cadoul de final de an de către învățătoare!

14923

O învățătoare de la Școala Primară Valea este acuzată de părinții unui elev de la clasa zero că, intenționat, l-ar fi lăsat pe copilul de 6 ani fără cadoul de final de an, ce l-a oferit gratuit tuturor școlarilor Primăria Bolboși. Restul colegilor din clasa copilului au primit plăsuțele cu cadouri, joi, după serbare, mai puțin Ștefan care a lipsit de la eveniment, dar tatăl acestuia se aștepta să primească totuși plăsuța acasă, copilul său fiind răcit. Din fericire, educatoarea de la grădinița ce funcționează în fosta cancelarie a școlii, i-a cumpărat micuțului Ștefan, din propriul buzunar, o plăsuță cu dulciuri și răcoritoare. Tatăl copilului s-a arătat revoltat de situație, mai ales că și familia sa plătește taxe și impozite în localitate.

Micuțul Ștefan a absentat în ultimele două săptămâni de la școală, asta și pentru că a răcit, dar și pentru că a manifestat, în ultimul timp, o respingere a activității de învățământ, motivând atitudinea cadrului didactic la adresa sa. Părinții au încercat, spun aceștia, să-l convingă pe fiul lor să revină în sala de clasă, dar de fiecare dată elevul plângea, cerându-le părinților să-l mute în altă sală de clasă, lucru imposibil, deoarece la Școala Valea este o singură grupă de elevi la clasa zero. În ciuda acestor probleme, părinții copilului au sperat că și elevul va fi recompensat de școală, la final de an, pentru activitatea sa la clasă, știut fiind că autoritățile locale le-au asigurat elevilor și preșcolarilor, din bani publici, plăsuțe cu cadouri la final de an. Micul Ștefan, de 6 ani, nu a primit cadoul Moșului, asta deoarece învățătoarea nu l-ar fi trecut pe listă.
Fratele lui Ștefan, preșcolar la grădiniță, a primit cadou, acesta participând la festivitatea de final de an. Tatăl copiilor este supărat pe situație, și pune pe seama învățătoarei neacordarea cadoului pentru copilul său mai mare.,,S-a făcut cu intenție totul, pentru că eu am reclamat conducerea școlii la prefect și la IȘJ, deoarece elevii au fost mutați la Valea, după ce școala lor a fost închisă abuziv. Prefectul a decis să redeschidă școala dar conducerea școlii a ignorat decizia venită de la Instituția Prefectului. Consider că urmare a demersului meu, copilul cel mare, elev la Valea, a avut direct de suferit. În plus, noi am mai avut niște supărări cu învățătoarea, deoarece copilul a venit acasă, în ghiozdan cu niște cărți care costau 70 de lei, dar ni s-au cerut 100 de lei pe acestea. Cărțile erau de engleză și franceză. Mi se pare că ni le-a băgat pe gât”, a declarat părintele elevului. Tatăl elevului a anunțat că va reclama cele petrecute la Ministerul Educației, deoarece fiul său, dar și restul elevilor sunt bătaia de joc a celor care au decis să-i facă navetiști, deși școala veche putea să rămână deschisă. Școala din Ohaba Jiu a fost închisă de la începutul noului an școlar, abuziv, de consilierii locali din Bolboși.

Învățătoarea elevului susține, în schimb, că plasa cu cadourile copilului este și în prezent în școală și asta deoarece elevul a lipsit în ultimul timp de la cursuri. Aceasta susține că a anunțat conducerea școlii de situația elevului Ștefan dar menționează că nu a considerat că trebuia să îi ducă cadoul acasă, deoarece nu așa se combate abandonul scolar. Cadrul didactic susține, de asemenea, că va sesiza Protectia Copilului în legătură cu situația acestui copil ai cărui părinți pot oricând să solicite școlii cadoul oprit.
A.STOICA

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here