Un deţinut de la Penitenciarul Târgu-Jiu s-a înscris la Facultate, alţi patru la şcoală

543

Detenţia la Penitenciarul Târgu-Jiu i-a determinat pe unii dintre deţinuţi fie să-şi continue studiile nefinalizate, fie să le realizeze pe cele primare sau gimnaziale pe care, din diferite motive, nu le-au mai făcut. Astfel, pentru acest nou an şcolar, patru deţinuţi de la închisoarea din municipiu au depus cereri pentru înscrierea în clasele I-VIII, alţi 29 de deţinuţi urmând să continue cursurile, unul dintre ei înscriindu-se chiar în anul întâi la facultate.

Clopoţelul va suna la jumătatea acestei luni şi la Penitenciarul Târgu-Jiu, 33 de deţinuţi ajungând, la cerere, pe băncile şcolii continuate în detenţie. Elevii de la Penitenciar sunt majori dar sunt instruiţi în ale cărţii de profesorii de la Şcoala Generală numărul 1 din Târgu-Jiu, dascălii care îi educă zilnic pe elevii minori de la acestă unitate de învăţământ. Aceşti dascăli predau la penitenciar pe baza unui protocol de colaborare, încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. “Situaţia celor care au promovat anul şcolar 2013-2014 şi se află în custodia Penitenciarului Târgu-Jiu este următoarea: două persoane – clasa a II-a, trei persoane – clasa a III-a, o persoană – clasa a IV-a, două persoane – clasa a V-a, opt persoane – clasa a VI-a, cinci persoane – clasa a VII-a, şapte persoane – clasa a VIII- a şi o persoană – studii superioare, sistem de învăţământ la distanţă”, a declarat Marius Oborocea, purtătorul de cuvânt al închisorii municipale.
Cursurile în cauză, în sistemul de stat, sunt gratuite indiferent că elevul care le parcurge este în libertate sau în detenţie.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here