Un artist gorjean realizează o cheie din aur pentru André Rieu

575

Un artist din Gorj pregăteşte o surpriză pentru momentul în care celebrul violonist André Rieu va urca pe scena din Piaţa Constituţiei, pe 11 iunie. Ovidiu Pârâianu vrea să-i dăruiască o cheie din aur, pe care să graveze cele trei elemente brâncuşiene: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului. O lucrare asemănătoare i-a oferit şi fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, George W. Bush.
De când a aflat că maestrul André Rieu va reveni în România, în luna iunie, Ovidiu Pârâianu, un fost miner din Valea Jiului, stabilit în Târgu-Jiu, care s-a reprofilat în artist plastic, lucrează la foc automat pentru realizarea unei cheiţe din aur. Acesta doreşte să-i înmâneze personal bijuteria, în timp ce violonistul va urca pe scena din Piaţa Constituţiei. “Am în lucru o lucrare de dimensiune mai mare, precum cea care a primit-o maestrul Zamfir, pe scena Sălii Palatului la aniversarea a 50 de ani de activitate, pe 18 decembrie. Acum însă pentru André Rieu. Vreau să finalizez o frumoasă lucrare pentru data concertului”, a declarat Ovidiu Pârâianu.
Sculpturile în metal preţios realizate de Pârâianu au ajuns de-a lungul timpului în palatele regale şi la şefi de state. Fostul preşedinte al Americii, George W. Bush, a primit în dar de la artist o cheie din aur masiv cu motive brâncuşiene. Acesta i-a trimis o scrisoare oficială de mulţumire. “Răspunsul acestor mari personalități ale lumii mi-au oferit credința că munca mea nu a fost în zadar și că Brâncuși a fost primit și în metal prețios în palatele regale și prezidențiale, prin lucrările gândite și realizate la noi în Gorj, în România. Sunt bucuros că tricolorul românesc a însoțit aceste lucrări și eu am căpătat o mulțumire că nu m-am oprit. Povestea cu Brâncuși continuă”, a mai spus artistul. O altă lucrare specială a fost făcută şi pentru Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a.
Aceasta a primit un inel cu diamante în valoare de câteva mii de euro. Banii investiţi provin din moştenirea primită de la părinţii săi, acesta fiind pensionar în prezent.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here