Un alpinist român a murit în masivul francez Mont-Blanc

520
mont-blancUn alpinist român a decedat în timp ce cobora de pe masivul Mont-Blanc, în Alpii francezi, într-un incident petrecut la o altitudine de aproximativ 4.000 de metri. Cel de-al doilea alpinist implicat în incidentul din masivul Mont-Blanc este tot român, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, adăugând că acesta este internat în stare gravă şi a suferit multiple fracturi.

„Un alpinist român a murit ieri în Mont Blanc, iar un al doilea, de asemenea cetăţean român, a fost grav rănit. Acesta a suferit multiple fracturi şi se află în stare gravă la un spital din apropierea locului unde s-a produs evenimentul”, a declarat Alin Şerbănescu. El a precizat că autorităţile române de la Paris au fost informate în legătură cu acest accident şi că sunt în legătură permanentă cu autorităţile franceze şi cu spitalul unde este internat alpinistul rănit.

Purtătorul de cuvânt al MAE a spus că nu poate preciza identitatea celor doi alpinişti. Este însă vorba despre alpinişti experimentaţi, cu vârste până în 40 de ani. Românul, care a căzut în gol aproximativ 200 de metri, a fost găsit într-o crevasă cu adâncimea de 15 metri în zona Dome du Gouter, a explicat Jandarmeria franceză. Alpinistul l-a antrenat în cădere şi pe colegul său, rănit grav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here