Umanitatea nu are granițe! Crucea Roșie așteaptă donații pentru Ucraina

1018

Produse ce pot fi donate în cadrul campaniei umanitare sunt:
• alimente de bază: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaș, lapte praf
• conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot
• paste făinoase, cereale
• produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi
• băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea
• apă plată
• dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată
• Hrană pentru bebeluși, precum piureuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf
• Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, semințe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate
• produse îngrijire bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede, tetine, biberoane, creme, produse de igienă pentru bebeluși, termometre.
• produse de igienă personală – pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, săpun, șervețele umede, deodorant.
• produse medicale destinate primului ajutor – bandaje sterile, unguente, plasturi și bandaje articulare.

Unde se pot face donații:
-Alimentele greu perisabile pot fi donate în toate magazinele Carrefour, Cora și Mega Image din țară, prin programul Banca de Alimente. Coșurile de donații sunt amplasate după casele de marcat și au însemnele Crucii Roșii Române.
-Alimentele de bază, produsele de igienă, produsele de cazarmament și produsele medicale destinate primului ajutor se pot dona:
FILIALA GORJ
STR.UNIRII,BL.9,AP.1., TARGU JIU, COD POSTAL 21013
0253 213 261 GORJ@CRUCEAROSIE.RO
Director: Grigore RICHTER
Președinte: Marius Eremia VLAICU POPA
Crucea Roșie are și un număr de SMS 8825 unde se pot face donații de 2 euro pentru ajutorarea poporului ucrainean. Numărul este valabil în toate rețelele de telefonie mobilă.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru:
– ajutorarea populației civile ucrainene care va ajunge pe teritoriul României
– ajutorarea poporului ucrainean prin: transporturi umanitare trimise din România pentru sprijinirea Crucii Roșii din Ucraina cu medicamente, alimente, articole de cazarmament și articole de igienă.
* Pentru donaţiile din reţeaua Orange România se vor reţine 3% din sumele încasate pentru o perioada de 6 luni cu titlul de garanţie pentru donaţiile neîncasate de Orange România (denumite în continuare „Bad Debt”). Suma reţinută va fi virată după 6 luni, parţial sau în totalitate, în funcţie de rapoartele de Bad Debt pe care Integratorul Tehnic le pune la dispoziţia MANDATARULUI şi MANDATARUL le pune la dispoziţia MANDANTULUI, în decontul de plată.
Pentru donaţiile din reţeaua Telekom România Mobile se vor reţine în mod definitiv 5% din sumele donate, raportat la valoarea totală a SMS-urilor transmise din această reţea, pentru acoperirea Bad Debt în reţeaua Telekom România Mobile.
Pentru numărul alocat de SMS 8825 nu se rețin cheltuieli operaționale.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here