Ultimele zile pentru depunerea cererilor unice de plată, la APIA

598

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj reaminteşte gorjenilor că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2018 este data de 15 mai 2018.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor, în acest weekend, sediul APIA Gorj, precum şi centrele locale din judeţ funcţionează după un program normal de lucru, atât sâmbătă, cât şi duminică.
“Până miercuri seara, erau programaţi să se prezinte un număr de 18.167 de fermieri, însă cererile primite până joi dimineaţă au fost de 16.641, adică 91,60% dintre fermierii programaţi, respectiv 90,14% din numărul total de fermieri aşteptaţi să-şi depună cererile unice de plată în Campania 2018, adică 18.462.
În ceea ce priveşte suprafaţa pentru care se depun cererile unice de plată, aveam programată o suprafaţă totală de 66.481 de hectare, iar celor 16.641 de agricultori care au depus cererile le este aferentă o suprafaţă de 61.512 hectare, adică 92.53% din suprafaţa totală”, a declarat Mihai Versin, directorul adjunct al APIA Gorj.
Data limită de depunere a cererilor unice de plată este 15 mai 2018. Solicitările pot fi depuse şi după această dată, în termen de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul în cazul în care cererea unică de plată ar fi fost depusă până la 15 mai.
Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite.
În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrul Judeţean APIA Gorj, iar în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la centrele locale din judeţ, respectiv: Novaci, Târgu-Jiu, Motru, Turceni, Târgu-Cărbuneşti şi Hurezani.
Sprijinul financiar acordat în cadrul schemelor şi măsurilor de plăţi derulate de APIA este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here