Ultima zi pentru obţinerea subvenţiei la motorina utilizată în agricultură

468

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj informează că, astăzi, 1 august inclusiv, este ultima zi când se mai pot depune cererile de plată pentru ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură aferente perioadei 1 aprilie – 30 iunie 2016, conform HG nr.1174/2014 şi OMADR 1727/2015.

Conform art. 8 din HG 1174/2014, plata ajutorului de stat se solicită în baza unor cereri de plată adresate de beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură prin centrele judeţene/locale, după caz, care se depun până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea, însoţite de o situaţie centralizatoare, defalcată pe lucrări, privind cantităţile de motorină utilizate aferente trimestrului respectiv, precum şi de documentele fiscale.
Ajutorul de stat se acordă fermierilor din sectoarele vegetal, creşterea animalelor şi îmbunătăţiri funciare, sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru. Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.
“În judeţul Gorj au fost aprobate un număr de 66 cereri de acord prealabil pentru anul 2016. Până în prezent, aferent trimestrului II din 2016, pentru decontarea motorinei utilizate în agricultură, au fost depuse un număr de 28 cereri de ajutor de stat pentru o cantitate de 24.825,93 litri motorină în sumă de 44.624,43 de lei”, a declarat directorul executiv al APIA Gorj, Constantin Negrea.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here