Ultima bătălie se dă la Botoşani! Gorjenii pot singuri să se salveze

785

Ultimele rezultate din Liga 1, deşi anticipate de “microbişti”, victoriile Timişoarei şi Chiajnei, au complicat situaţia Pandurilor. Cu un egal la Chiajna – Botoşani, formaţia noastră ar fi fost sigură de locul de baraj, însă ilfovenii s-au impus, luni, cu 2-1. În acest context, ca să fie sigură de rămânerea în prima ligă, echipa din Târgu-Jiu trebuie să învingă în deplasarea de la FC Botoşani. Cu un punct mai mult decât Timişoara şi Chiajna, Pandurii stă la mâna ei, însă se poate menţine în prima divizie şi în cazul unui egal, şi chiar dacă pierde în Moldova, dar depinde de rezultatele contracandidatelor. Partida echipei lui Stoican se va disputa duminică, 4 iunie, de la ora 21.00, în acelaşi timp cu meciurile FC Voluntari – Concordia Chiajna şi Gaz Metan Mediaș – ACS Poli Timișoara. Pe gorjeni îi avantajează doar rezultatele directe cu Chiajna, iar în caz de egalitate în trei ajung la baraj.

Ne ajută “proful de mate”?
La prima vedere, rezultatul care pune cel mai rău presiune pe panduri este o victorie a Chiajnei la Voluntari. Echipa lui Claudiu Niculescu este proaspăta câştigătoare a Cupei României, şi pare lipsită de motivaţie după surpriza de la Ploieşti. La Mediaş, suporterii gorjenilor se roagă ca Pustai să nu fi uitat perioada frumoasă de la Târgu-Jiu şi să o bată pe Timişoara. De altfel, profesorul de matematică ne-a reamintit că echipa sa îşi apără corect şansele după 3-0 cu Chiajna şi 0-0 cu Pandurii. “Acest punct cu Pandurii coroborat cu o victorie acasă s-ar putea să ne ducă şi matematic pe locul 8. Pandurii nu e scăpată matematic de retrogradare, depinde de ei şi de conjuctura din ultima etapă. Echipa Gaz Metan a dovedit şi în meciul cu Chiajna, şi în meciul de la Severin, şi va dovedi şi în ultima etapă că e o echipă corectă. Ştim ce înseamnă, am trecut printr-o fază din aceasta acum doi ani şi am depins şi de alţii, din păcate. În ultimele trei meciuri echipa din Gorj a avut nişte rezultate fantastice, pot să-l pun şi pe acesta. Sunt în situaţia cea mai bună, pentru că au la ora asta 27 de puncte. Mi-a fost greu şi mie, când joc împotriva echipelor unde am lucrat, în general am avut relaţii bune şi am plecat pe uşa din faţă. Am legat prietenii şi amintiri, au fost momente extraordinare”, a declarat antrenorul Gazului, Cristi Pustai.

Calculele retrogradării
Pandurii scapă dacă:
-va câştiga în ultima etapă;
-face egal, iar Timişoara şi Chiajna nu câştigă;
-pierde, iar Timişoara pierde şi Chiajna nu câştigă.

Pandurii ajunge la baraj dacă:
-face egal, iar Timişoara sau Chiajna câştigă;
-pierde, iar Timişoara face egal şi Chiajna nu câştigă.

Pandurii retrogradează dacă:
-face egal, iar Timişoara şi Concordia câştigă;
-pierde, iar Timişoara face egal sau câştigă şi Concordia câştigă.

De la dorinţă, la putinţă…
Flavius Stoican a fost suspendat două jocuri, şi va rata punctul culminant al sezonului. Stoican va lua loc în tribune şi la meciul cu Botoşani, dar este optimist în ceea ce priveşte rămânerea în prima ligă. “Suntem la mâna noastră, cu o victorie la Botoşani ne salvăm direct de la retrogradare”, a declarat antrenorul. În schimb, preşedintele Marin Condescu a rămas precaut: “Ne trebuie punct sau puncte, dar trebuie să şi putem să obţinem ceva”. “Se pare că trebuie să luptăm până în ultima etapă şi sperăm să iasă totul bine. Şansa nu a fost de partea noastră cu Mediaş, dar ne ducem montaţi la Botoşani să scoatem un rezultat bun şi să sărbătorim rămânerea în prima ligă”, a spus şi mijlocaşul Olivian Surugiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here