Udrea: Reluarea creşterii economice în 2010 va avea un efect imediat în turism

424

elena udreaReluarea creşterii economice, în trimestrul al doilea al anului viitor, va avea un efect favorabil imediat asupra turismului, a declarat, ministrul interimar de profil, Elena Udrea, la un seminar. Autorităţile se aşteaptă ca economia să revină pe creştere în al doilea trimestru din 2010, după o scădere economică de aproape 8% în acest an.

Tot Elena Udrea a spus că „legea turismului ar putea intra în Parlament la începutul viitoarei sesiuni”. Ea a adăugat că se aşteaptă ca această lege să treacă cu uşurinţă prin Parlament. Proiectul de lege prevede printre altele înfiinţarea unei instituţii de tip parteneriat public-privat care se va numi Organizaţia Română pentru Turism şi care se va ocupa de promovarea României ca destinaţie turistică. „Sperăm ca la un moment dat rolul Ministerului Turismului să se diminueze. Sper ca în cinci-zece ani să nu mai vorbim de Ministerul Turismului şi să ne găsim cu toţii un alt job”, a precizat Udrea. Ea a mai spus că turismul românesc nu înregistrează scăderea pe care o are acest segment al economiei în alte ţări. „Sunt probleme, dar mai mici decât ne-am aşteptat”, a adăugat oficialul din turism.Udrea a mai spus că se aşteaptă ca ponderea turismului din PIB să ajungă la 7% în 2014, faţă de 3,7% cât este acum.

De asemenea, ministrul Turismului estimează o creştere cu 15% a numărului de turişti în următorii doi-trei ani. Udrea a vorbit şi despre faptul că multe companii din turism funcţionează la limita legii.”Dacă am aplica legea în litera ei, jumătate din turism ar fi sancţionat, dacă nu chiar închis”, este de părere ministrul Turismului. Potrivit oficialului există şi ideea înfiinţării unor societăţi care să administreze staţiunile turistice.
„Măcar pentru moment este o soluţie bună. Este dificil să justifici autoritatea unui primar ales la nivel local pentru a gestiona resurse turistice de importanţă naţională”, consideră Udrea. Conferinţa Mediafax Talks about Romanian Tourism, organizată în parteneriat de Mediafax şi Ministerul Turismului, aduce în dezbatere principalele prevederi din proiectul de lege a turismului, precum şi teme legate de promovarea acestui sector şi investiţiile în dezvoltarea sa. La eveniment sunt prezenţi directori ai principalelor agenţii de turism şi ai companiilor aeriene din România, transportatori, hotelieri, emitenţi de tichete de vacanţă, autorităţi locale şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale din domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here