UCB sărbătoreşte 20 de ani de existenţă

475

ucb rectoratUniversitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu împlineşte 20 de ani de existenţă. Evenimentul va fi marcat aşa cum se cuvine, fiind pregătit programul manifestărilor ce urmează a se derula cu ocazia aniversării celor două decenii de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior.

În perioada 25-30 mai, se derulează Zilele cercetării ştiinţifice în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. În acest interval de timp se vor desfăşura diferite activităţi la nivelul fiecărei facultăţi.

Calendarul manifestărilor „Zilele UCB”

Zilele Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se deschid vineri, 25 mai, cu dezbaterea „Politică şi Politicianism – manifestări şi semnificaţii actuale”, care se va desfăşura începând cu ora 12:00. În aceeaşi zi, la ora 14:00 este programat workshop-ul „Puncte de vedere privind relaţia furnizor-beneficiar de servicii educaţionale mediul economico-social”, la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate (FAPSPC). Temele abordate sunt: „Calitatea programelor de studii şi a învăţământului universitar din perspectiva studenţilor” şi „Compatibilizarea ofertei educaţionale cu cererea pe piaţa muncii”. Duminică, 27 mai, începând cu ora 18:00 va avea loc un spectacol studenţesc în amfiteatrul din zona centrală a municipiului. Pe data de 28 mai, la ora 16:00 are loc decernarea Diplomelor absolvenţilor cursului de formare „Actorii administraţiei publice locale şi cetăţeanul”, din cadrul proiectului „Relaţia administraţia publică locală – cetăţean”. Un alt eveniment important este programat pentru 29 mai, la FAPSPC, la ora 10:00 – „Posibilităţi de parteneriat între UCB şi o universitate similară din Tirana” – prezintă ambasadorul Albaniei la Bucureşti, Sami Shiba. În aceeaşi zi, la ora 11:00, Cristian Hristea, doctor în turism internaţional, va prezenta tema „Călătoria – puncte între popoare”, iar la ora 13:00 începe workshop-ul „Legislaţie şi administraţie românească. Evoluţie în timp 1992-2012”. Pe 30 mai sunt programate alte evenimente, între care: Lansare de carte „Marketingul în imagini” – prof. univ. dr. George Niculescu, la ora 13:00; lansarea cărţii „Relaţii internaţionale în sec. XX: concepte fundamentale, şcoli de gândire, repere istorice” – lect. univ. dr. Hadrian Gorun, la ora 14:00; masă rotundă pe tema „Rolul personalităţii în dezvoltarea socială”, prezintă prof. univ. dr. Mihail Golu, eveniment în cadrul căruia va avea loc şi o lansare de carte a autorului Sorin Popescu. În perioada 31 mai – 2 iunie sunt programate alte manifestări ce vor fi organizate la nivelul universităţii. „Pe 31 mai, la ora 11:00 are loc o conferinţă de presă. La ora 16 este o şedinţă festivă a Senatului, în cadrul căreia se acordă titlul de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitare doctor Mihail Golu. Vineri, 1 iunie, între orele 10 – 13 are loc deschiderea oficială a manifestărilor dedicate zilelor Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, după care sunt programate expoziţii de carte, de pictură, de lucrări experimentale ale elevilor, dar şi vizitarea universităţii şi a Complexului Monumental „Constantin Brâncuşi”; între orele 18-19:30 are loc un spectacol omagial în centrul municipiului Târgu-Jiu. Sâmbătă, 2 iunie, este programată o vizită în judeţul Gorj”, explică Mihai Cruceru, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Zilele sportului în UCB

La nivelul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din cadrul UCB, în perioada 25-30 mai 2012 se vor derula „Zilele sportului în UCB”. Se vor desfăşura competiţii sportive, care, potrivit organizatorilor, „au drept obiectiv promovarea în rândul studenţilor şi elevilor de liceu din anii terminali, dar nu numai, a valorilor culturale şi etice fundamentale, spiritului de fairplay, competitivitate, comunicare interpersonală şi altele”. Totodată, se vor organiza şi pavilioane de prezentare şi promovare, dar şi expoziţii de carte.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here