Turiştii sunt aşteptaţi pe Transalpina în primul weekend de toamnă

753

Sezonul estival s-a încheiat, însă temperaturile sunt încă foarte bune pentru a face drumeţii în zona montană. Transalpina îşi aşteaptă turiştii în primul weekend de toamnă, peisajele de pe traseu fiind de poveste.

Drumul Regelui atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri. Iniţial, şoseaua a fost construită şi pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni militare, dar a fost foarte puţin folosită. În Perioada Interbelică a fost reconstruită şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată chiar de regele Carol al II-lea, de aici şi denumirea de “Drumul Regelui”. După cel de-al Doilea Război Mondial, când a mai fost folosit şi reabilitat de germani, acest drum nu s-a mai modernizat sub nicio formă până în anul 2009, când a fost demarat proiectul de reabilitare. La ora actuală se circulă în condiţii de siguranţă.
Transalpina este căutată nu doar de turiştii autohtoni, ci şi de străini. Din ce în ce mai mulţi cetăţeni de peste hotare parcurg sute de kilometri pentru a se bucura de o plimbare pe Drumul Regelui.

Transalpina, o perlă a turismului autohton
Transalpina trece prin staţiunea Rânca, zonă considerată mană cerească pentru turişti, fiind o oază de linişte şi relaxare.
Şi localnicii îi aşteaptă pe turişti pe Transalpina, ei scoţând la vânzare produse bio, expuse pe marginea drumului. În zonă sunt amplasate mai multe tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran. Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse.
Iubitorii muntelui sunt aşteptaţi la Rânca și în acest sfârşit de săptămână. Peisajele de vis ce pot fi admirate din staţiune şi de pe Transalpina îi atrag pe turişti şi îi determină să revină ori de câte ori au ocazia.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. …se circula in conditii de siguranta !?? Pe portiunea din Foto nu am observat nici un semn de circulatie,( ca la noi,semn de curba in…curba!!),parkarea este ca la CAP pe vremuri, stinga,dreapta fara parapeti ,si,acest mod de gindire da posibilitatea ca fiecare Ion si veta sa opreasca si sa parcheze unde vrea muschii lui,ca asa i la Romanika ! Si sa nu uitati,ce nu este interzis este …PERMIS !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here