Turiştii sunt aşteptaţi la Rânca – Cabanele şi restaurantele montane, la control

345

rancaRânca a fost ţinta controalelor în această săptămână. Miercuri au ajuns în staţiunea montană gorjeană reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Aceştia nu au avut, practic, ce să verifice, întrucât turiştii se lasă aşteptaţi, încă.

La munte e încă frig şi turiştii nu se grăbesc să ajungă în zonă. Nici proprietarii de vile şi pensiuni nu şi-au deschis porţile, neavând vizitatori. De uşi zăvorâte au avut parte şi reprezentanţii DSP Gorj. Aceştia au mers la Rânca pentru a verifica unităţile comerciale de alimentaţie publică şi condiţiile de cazare.

Staţiunea e pustie

Iarna încă se mai face simţită la Rânca. Frigul şi vremea rea îi ţine departe pe turişti de zona montană. Până la venirea acestora, staţiunea a fost verificată de autorităţile avizate. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au mers în control la Rânca miercuri. Dr. Nicolae Dineaţă, director coordonator adjunct Control şi Sănătate Publică, în cadrul DSP Gorj, a spus că: „ne-am deplasat acolo, dar eram singurii „turişti”. Toate unităţile erau închise, cu excepţia uneia unde era organizat un chef. Acolo petreceau 35 de persoane, iar condiţiile găsite în respectiva locaţie erau excepţionalele. În rest, era pustiu. La cabane erau doar paznicii. Pe marginea drumului nu erau chioşcurile bine–cunoscute, pentru că nici nu ar fi avut pentru cine să funcţioneze”.

Condiţii bune pentru turişti

Din verificările efectuate de către cei de la DSP Gorj, rezultă că acolo totul este în regulă. „La Rânca sunt condiţii bune pentru turişti. Unităţile vizitate până acum sunt ireproşabile. Totuşi, vom continua acţiunile de control, pentru a ne asigura, în continuare, că sunt îndeplinite toate cerinţele în domeniul alimentaţiei publice şi cazării”, a declarat dr. Nicolae Dineaţă. Astfel, iubitorii de munte pot să meargă liniştiţi la Rânca, deoarece condiţiile de acolo se ridică la standardele europene. Deocamdată, numai vremea le este potrivnică turiştilor, însă odată cu sosirea verii, cu siguranţă ei se vor putea bucura de week-end-uri şi vacanţe liniştite şi relaxante în staţiunea gorjeană.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here