Turiştii s-au bucurat de primul week-end cu zăpadă, la Rânca

389

În plină toamnă, în staţiunea montană Rânca s-a aşternut primul strat de zăpadă din acest sezon. Cei care au avut inspiraţia de a urca la munte în week-end au avut parte de o atmosferă de basm. Vremea a ţinut cu turiştii, soarele încălzind, la propriu, întreaga zonă montană, astfel că duminică deja zăpada s-a topit.

Chiar dacă nu s-a schiat, la Rânca, turiştii au avut parte, în primul week-end al lunii octombrie, de o atmosferă de iarnă, cu zăpadă şi nopţi cu temperaturi foarte scăzute. Din fericire, pe timpul zilei soarele a strălucit pe cer şi mercurul a crescut în termometre, determinându-i pe turişti să iasă din cabane şi se plimbe prin staţiune.

Basmele devin realitate la Rânca
Deşi Transalpina s-a închis, oficial, numeroase persoane s-au încumetat, totuşi, să urce măcar până la Vârful Păpuşa. Sâmbătă, la Rânca era destul de multă agitaţie. Peisajul îţi lua ochii; zăpada aşternută pe crestele munţilor crea ambientul potrivit pentru fotografii amatori, sau profesionişti.
Cei care au ales să se relaxeze la munte, în acest sfârşit de săptămână, s-au bucurat nu doar de plimbări energizante, ci şi de bătăi cu zăpadă, plimbări cu ATV-urile. Cei mai curajoşi au optat pentru un urcat cu motocicleta prin zăpadă sau un salt cu parapanta.

Suveniruri şi produse tradiţionale, pe Transalpina
La Rânca, turiştii au posibilitatea de a-şi cumpăra produse bio, siropuri naturale, dar şi diverse suveniruri. Preţurile sunt rezonabile, iar oferta este diversificată. Spre exemplu, un comerciant din Argeş vinde pe Transalpina diverse tipuri de caşcaval, brânză de burduf, cârnaţi, sirop de cătină, afină coacăze şi alte fructe, garantând că toate produsele sunt naturale şi de o calitate superioară.
Cât priveşte suvenirurile, şi aici oferta este variată, de la celebrii magneţi de frigider, care costă doar câţiva zeci de lei, până la căciuli groase de iarnă confecţionate din blană, papuci, veste, câini, pahare şi altele. Preţurile sunt uşor negociabile, în funcţie de cantitatea de produse achiziţionate şi de valoarea acestora. Chiar dacă duminică s-a topit zăpada, cu siguranţă turiştii vor continua să meargă la Rânca, posibilităţile de petrecere a timpului liber aici fiind diverse. Drumul de acces în staţiune este bun, iar prognozele meteo pentru următoarea perioadă sunt optimiste.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here