Tudor (SDN): “Transalpina rămâne deschisă cât timp va fi vremea frumoasă”

947

Vești bune pentru iubitorii plimbărilor la munte! Transalpina poate fi tranzitată de turişti atât timp cât condiţiile meteorologice vor permite desfăşurarea circulaţiei rutiere. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Gorj spun că încă nu s-a stabilit o dată fixă la care se va închide Transalpina.

Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munţii Parâng, prin Staţiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania şi este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 metri. Transalpina porneşte din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, comună aflată pe drumul naţional 67, la aproximativ 35 kilometri de Târgu-Jiu.
Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, spune că încă nu s-a stabilit o dată fixă la care se va închide Transalpina. “Transalpina rămâne deschisă cât timp va fi vremea frumoasă. Avem la Rânca un utilaj echipat pentru intervenții”, confirmă Tudor.

Transalpina – perla turismului românesc
DN 67C – Transalpina, cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, este cea mai înaltă şi cea mai frumoasă şosea din ţară. Transalpina trece prin staţiunea Rânca, zonă considerată mană cerească pentru turişti, fiind o oază de linişte şi relaxare. Cabanierii din Rânca sunt pregătiţi să îşi întâmpine oaspeţii, ofertele de cazare fiind variate. Turiştii pot face drumeţii şi alte activităţi recreative. Şi localnicii îi aşteaptă pe turişti pe Transalpina, ei scoţând la vânzare produse bio, expuse pe marginea drumului. În zonă sunt amplasate mai multe tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran. Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse. La 2.000 de metri, a fost amenajat chiar un spaţiu comercial unde turiştii pot achiziţiona fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi.
De altfel şi în zona staţiunii Rânca sunt disponibile mai multe puncte comerciale de unde trecătorii pot să cumpere suveniruri şi alte produse.
Potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Transalpina poate fi tranzitată de turişti atât timp cât condiţiile meteorologie vor permite desfăşurarea circulaţiei rutiere.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here