Trucuri pentru aplicarea fondului de ten

527

fond de tenCând defectele pielii îşi pun pecetea pe aspectul nostru, poţi masca această situaţie printr-o combinaţie de pulberi, uleiuri şi substanţe iluminatoare, mai exact folosind un fond de ten. Dar, pentru a ne bucura din plin de avantajele acestui produs, trebuie să-i dezvălui secretele.

Fondul de ten se întinde doar pe pielea curată şi hidratată, altfel va părea ca o mască.

Cel lichid se aplică folosind degetele şi se retuşează înlăturând surplusul prin masarea tenului, tot cu degetele.

Fondul de ten solid se aplică cu un burete, iar ce este în plus se îndepărtează cu ajutorul unui şerveţel.

Aplicat cu un burete umed, fondul de ten se aşează mai bine şi nu încarcă tenul.

Fondul de ten cu textură astringentă destinat tenului gras şi mixt nu se utilizează pentru ochi sau în jurul lor, deoarece usucă pielea, în special în această zonă, accelerând ridurile.

Fondul de ten cu pigmenţi potriviţi pielii are o textură specială sensibilă la oxigen, de aceea conţine un pulverizator. Evită să desfaci tubul, deoarece, în contact cu oxigenul, fondul de ten aplicat pe faţă se va brânzi.

Iarna, tenul se mai deschide. În această situaţie e bine să optezi pentru un fond cu o nuanţă mai deschisă decât tenul tău.

Aplică două nuanţe de fond de ten pentru a avea un ten mai plăcut: aplică 1-2 tonuri mai închise pe zonele pe care vrei să le umbreşti şi o tentă mai deschisă pe porţiunile pe care vrei să le evidenţiezi.

Fondul de ten lichid se va aplica foarte repede pe faţă, deoarece se usucă rapid şi astfel vei putea rămâne cu dungi şi urme inestetice.

Chiar şi variantele lichide au un grad mare de acoperire. Mai mult, se aplică uşor şi nu lasă tenul încărcat.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here