Trucuri de sănătate la îndemâna oricui

461
sanatae la indemanaDe fiecare dată când am jumătate de zi liberă, de obicei sâmbăta sau duminica, când programul îmi permite, îmi place să mă răsfăţ la mine acasă cu câteva tratamente cosmetice, dar nu orice tratamente. Îmi face o mare plăcere să le „pregătesc” personal.

Astăzi vă dezvălui câteva dintre aceste trucuri de sănătate şi îngrijire.
Cearcăne
După o săptămână de trezit dimineaţa foarte devreme, după ore de muncă şi 5 zile de stres la birou, după mese pe fugă şi energie ajunsă la nivel minim, cu siguranţă că ochii tăi sunt „împânziţi” de cearcăne.
Pe lângă somnul dulce de weekend cu trezit la ora 12, iată ce mai poţi face:
Ştiu c am mai zis-o deja şi că este „o poză” pe care o cunoaşte toată lumea, dar feliile de castraveţi pe ochi fac minuni! Relaxează-te cu două felii de castravete şi o muzică relaxantă. Poţi încerca, de asemenea, şi pliculeţe de ceai.
Ochi umflaţi
E timpul pentru a doua etapă, să scăpăm de ochii umflaţi căpătaţi în urma somnului de weekend. Cum faci asta?
Ia două linguri şi pune-le în congelator. Lasă-le câteva minute, pune-le pe ochi şi apasă, pe rând, s-ar putea să nu rezişti cu ambele, sunt foarte reci, dar fac minuni!
Călcâie moi şi catifelate
Majoritatea femeilor poartă tocuri. Că sunt evenimente, întâlniri, ţinută impecabilă, impresie bună… ştiţi cum stă treaba. Aşa că în weekend am întotdeauna grijă de picioarele mele oferindu-le un tratament care să le ajute să se înmoaie şi să fie pregătite pentru încă o săptămână „la înălţime”.
Pune într-un lighean apă caldă şi puţin săpun lichid şi lasă bietele picioare la înmuiat pentru câteva minute bune. Aplică apoi o cremă puternic hidratantă şi oferă-le un masaj temeinic.
Lămâiţa forţoasă!
Lămâia este un aliment bun la toate! De exemplu cu ajutorul ei poţi să înmoi părţile aspre ale corpului (coate, călcâie), poţi albii diferite zone ale pielii, dar şi unghiile şi o poţi utiliza pentru realizarea mai multor măşti cosmetice.
Oja durabilă
Sunt foarte pretenţioasă când vine vorba de oje, am foarte puţine care îmi plac cu adevărat, iar pe acelea aş vrea să le folosesc până la ultima picătură. Din păcate acest lucru nu era posibil până am aflat de acest truc: oja durează mai mult timp dacă este ţinută în frigider! Expunerea la surse de căldură o face să se deterioreze înainte de termen.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here