Trofeul Festivalului „Dor de cânt românesc”, adus la Târgu-Jiu

579

Micii solişti ai Şcolii Populare de Artă (ŞPA) din Târgu-Jiu sunt cei mai buni. Deoarece au rezultate deosebite, de fiecare dată când participă la concursuri de gen. Trofeul în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Folclor pentru Tinerii Interpreţi „Dor de cânt românesc” de la Cumpăna, a fost obţinut de Maria Mihăilă, eleva profesoarei Camelia Argint de la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Alături de Maria au obţinut rezultate frumoase Cosmina Ungureanu şi cei doi elevi ai profesorului Ion Drăgan, Mihaela Daju şi Mihăiţă Ştefan.

Festivalului Naţional de Folclor pentru Tinerii Interpreţi „Dor de cânt românesc” a avut loc acum câteva zile la Constanţa. Elevii ŞPA din Târgu-Jiu s-au întors cu multe premii importante. Juriul festivalului, prezidat de etnomuzicologul Elise Stan, a decis ca Trofeul „Dor de cânt românesc” să ajungă la tânăra interpretă Maria Mihăilă din Gorj, care a concurat la cea de-a doua secţiune de vârstă (10-14 ani). “Dacă nu ar fi fost doamna profesor Camelia Argint nu m-aş fi descurcat atât de bine. Aş vrea să îi mulţumesc foarte mult pe această cale. Cu ajutorul dânsei am ajuns până aici. A fost prima competiţie mai mare la care am participat. Cânt de doi ani, mama mi-a descoperit talentul şi am venit aici pentru că am ştiut că sunt pe mâini bune”, a declarat Maria Mihăilă.

Premiul al II-lea, obţinut de Cosmina Ungureanu
La cea de-a treia secţiune de vârstă, 14-18 ani, juriul a decis să acorde mai multe premii, Premiul al II-lea a fost obţinut atât de Cosmina Ungureanu din Gorj, cât şi de Daliana-Ioana Lazoc din Sălaj. De asemenea, Premiul al III-lea a ajuns la Mihaela Daju din Târgu-Jiu şi la Iuliana-Andrada Iordache din Dâmboviţa.
„Eu am obţinut locul II, dar contează foarte mult pentru mine, deoarece sunt la început. De acum voi munci mai mult pentru a obţine un premiu mai mare. Este primul an la ŞPA, dar în paralel eu sunt şi la Liceul de Muzică Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, cu multă muncă voi ajunge acolo unde îmi doresc”, a declarat Cosmina Ungureanu.
Din juriul festivalului au mai făcut parte: directorul Muzeului de Artă Populară Constanţa, Maria Magiru, realizatorul de emisiuni radio Eugenia Florea, cercetătorul de la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” Doina Işfănoni, specialistul Electrocord Daniela Gibescu, interpretul Ionuţ Amititeloaie şi redactorul-şef al Radio România Antena Satelor, Valentin Marin.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here