Troaca se adânceşte la Padeş

445

Alegerea noului viceprimar de Padeş a rămas în stand-by vineri, asta pentru că primarul comunei, Mihai Troacă, pedelist la carnet şi pesedist la interese, încă nu a stabilit în ce barcă vrea să vâslească. De altfel, beneficiind de o majoritate fragilă dar confortabilă în realitate, Troacă şi-a arogat meritul de a face doar el cărţile la Padeş, asta şi pentru că este conştient că îi poate presa aşa cum vrea pe consilierii de la toate partidele care compun Consiliul Local. De altfel, la finalul săptămânii trecute, pe edil la coafat faptul că nu s-a ales noul viceprimar, deoarece a mai câştigat un timp pentru negocieri, în propriul interes.

După ce s-a prezentat singur şi neforţat de nimeni la Congresul PSD din capitală, care a avut loc la jumătatea acestei luni, arătând că ar trece cu bucurie de partea PSD, primarul din Padeş, Mihai Troacă, a realizat vineri că deşi a întins o mână spre social-democraţi o poate retrage oricând, asta dacă partidul nu percutează la propriile nevoi. Şi se pare că PSD-ul nu a percutat cum a vrut Troacă iar edilul a demonstrat vineri că este răbdător şi îi mai acordă partidului şi liderilor săi un răgaz pentru a-l chema la negocieri. Astfel se explică jocul făcut vineri de Troacă, primar care deşi s-a prezentat la Congresul PSD avându-l alături pe preşedintele PSD Padeş, Mihai Argintaru, căruia i-a şi promis funcţia de viceprimar, la finalul săptămânii trecute edilul, încă cu metehne pedeliste, a dat înapoi.
Troacă a arătat astfel că parcă nu l-ar mai vrea pe Argintaru viceprimar, şi că viceprimarul PDL, Cristian Elena, este mai atrăgător politic decât varianta de la PSD.

Troacă nu şi-l vrea pe Argintaru şef de organizaţie
De altfel, dacă Argintaru ar deveni viceprimar iar Troacă ar juca după regulile PSD, la nivel de organizaţie locală, primarul ar trebui să percuteze politic la ordinele vicelului care este acum şef al PSD Padeş. Poate din acest motiv, Troacă dă înapoi, dorindu-şi din câte se vede un subaltern mult mai maleabil şi docil. De altfel, cum s-ar explica faptul că vineri la ora 18.00 Troacă s-a simţit uşurat când şedinţa pe care public arăta că şi-o doreşte aşa mult, pentru schimbarea vicelui PDL, Elena, nu a mai avut loc?!
Pedeliştii încolonaţi de Dan Vâlceanu au părăsit de altfel sala, asta după ce au aşteptat o jumătate de oră ca social-democraţii şi peremiştii să se prezinte în sala de Consiliu.
Se poate, de asemenea, ca Troacă să fi fost ,,jenat” de prezenţa la Padeş a şefilor şi reprezentanţilor politici ai celor trei organizaţii, Dan Vâlceanu, Ciprian Florescu, Alin Văcaru, Ion Işfan şi Gheorghe Bucălăete. Se pare că cei cinci i-au cam încurcat planurile lui Troacă, dornic să-şi facă jocurile în CL Padeş departe de ochii celor în cauză. De altfel, Troacă le-a demonstrat celor cinci că, brusc, el nu-şi finalizase propriile negocieri, iar oamenii pe care spunea că s-a bazat, nu mai percutau. Aşa că, a făcut în aşa fel cărţile încât a primit răgaz de câteva zile, până la viitoarea şedinţă, pentru a-şi stabili ce doreşte de fapt, să fie cu PDL sau cu PSD.

Interesele edilului-afacerist primează
Rămâne de urmărit ce interese are de fapt Troacă şi cum va jongla el cu cele trei partide pentru a-şi aşeza alături un viceprimar care să nu îi iasă din cuvânt. De altfel, pentru a ţine încurcat şi PDL-ul, Troacă foloseşte cele 6 voturi portocalii în favoarea sa, fiind conştient că poate de altfel să cadă la o înţelegere şi să formeze o altă majoritate decât cea cu PDL.
În concluzie, în ciuda desfăşurărilor de forţe de vineri de la Padeş, se pare că Troacă a vrut să se vadă că el are ultimul cuvânt de spus în viitoarea majoritate.
Au înţeles-o şi reprezentanţii PSD, PDL şi PRM care au considerat că îi pot oferi un răgaz lui Troacă să îşi stabilească echipa pentru care va juca. De altfel, în funcţie de ce va alege, primarul poate pierde politic sau poate câştiga. Cert este că jocul duplicitar al lui Trocă a fost înţeles de către cei care i-au dat credibilitate, la prima vedere, crezând că primarul vrea fără interes o relaţie cu Puterea. Cei în cauză ar putea să i-l lase pe Elena pe cap lui Troacă sau să îi pună un viceprimar cu o majoritate stabilă iar atunci edilul nu va mai putea coordona, din umbră, CL Padeş.
Săptămâna viitoare, la şedinţa de CL Padeş, se va vedea cu exactitate dacă Troacă a întins doar o cursă în care a picat singur sau nu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here