Tricolorii, invincibili la Craiova

531

Echipa naţională a României s-a impus, la Craiova, în faţa Suediei, scor 1-0. Singurul gol al meciului a fost înscris de Dorin Rotariu în minutul 57. Craioveanul Alex Mitriţă a pornit jocul ca titular, a fost activ în prima jumătate de oră, dar a părăsit gazonul în partea secundă, acuzând o accidentare. Antrenorul Cosmin Contra a bifat încă un succes în partidele de pregătire, după ce, în weekend, câştigase în Israel. România s-a întors astfel cu victorie în Bănie, după o pauză de 14 ani, păstrându-şi invincibilitatea în capitala Olteniei. În şapte partide, bilanţul este de cinci victorii şi două egaluri. “A fost un meci complet, pe un teren foarte greu, contra unei echipe mult mai puternice decât noi, din toate punctele de vedere. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi. Au fost două teste reuşite, suntem pe drumul cel bun. A fost un meci mai complet decât cel din Israel, nu i-am oferit Suediei şanse de a înscrie. Sper ca această victorie să fie începutul unei perioade extraordinare pentru noi. Generaţia asta a înţeles că este nevoie de atitudine şi sacrificiu, pentru că aţi văzut că, în Israel, cei care au intrat, au schimbat soarta jocului, la fel şi contra Suediei. Sper să fiu inspirat în continuare, pentru că această inspiraţie poate să aducă puncte şi o calificare“, a spus Cosmin Contra. Jucătorul lui Royal Mouscron, Dorin Rotariu, a declarat că victoria aparţine grupului. “A fost un meci greu. Nu mă consider erou. Am fost inspirat, în fotbal aşa se întâmplă. Puteam să şutez prost şi să nu intre. Important este că am fost agresivi, la fel ca ei, probabil asta a fost cheia, pentru că este o echipă nordică, o echipă care a învins Italia. Noi avem un plus, suntem mai tehnici, dar ca să câştigăm, trebuie să fim la fel de agresivi. Acelaşi stil este şi în Belgia şi, dacă vrei să câştigi, trebuie să fii la fel de agresiv. Am dovedit încă o dată că suntem o echipă bună, în schimbare şi abia aşteptăm meciurile oficiale“, a spus Rotariu.

România – Suedia: 1-0 (0-0)
România: Tătăruşanu – Manea, Săpunaru, Grigore (`83, Nedelcearu), Toşca – Pintilii, Marin (`70, Anton) – Mitriţă (`54, Rotariu), Stanciu (`87, Man), Chipciu (`61, Grozav) – Ţucudean (`63, Keşeru). Selecţioner: Cosmin Contra.
Suedia: Johnsson – J. Larsson, Jansson, Helander, Hult – Durmaz (`84, Claesson), Fransson (`87, S. Larsson), Hiljemark, Sema – Guidetti (`87, Berg), Kiese Thelin (`63, Toivonen). Selecţioner: Janne Andersson.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here