Tribunalul Gorj va avea un depozit de arhivă obţinut cu titlu gratuit

291

tribunalul gorjTribunalul Gorj va putea folosi în mod gratuit clădirea şi zona aferentă fostei Centrale Termice Târgu-Jiu, de pe strada Slt. Grigore Hăidău, unde va amenaja un depozit de arhivă.

Zona aparţinea domeniului public al municipiului Târgu-Jiu, iar Primăria a atribuit zona Tribunalului printr-o hotărâre de Consiliu local. Durata atribuirii în folosinţă gratuită este de 10 ani, iar termenul a început la data de 1 noiembrie a.c.

Până în urmă cu ceva timp, fosta Centrală Termică din strada Slt. Grigore Hăidău a fost atribuită cu titlu gratuit Direcţiei Judeţene Gorj a Arhivelor Naţionale. Tribunalul Gorj nu va putea schimba destinaţia spaţiului pe perioada folosinţei acestuia, sub sancţiunea rezilierii contractului de comodat.
Potrivit art.17 din legea nr. 213/1998, privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, republicată, Statul şi unităţile administrativ-teritoriale pot da imobile din patrimoniul lor, în folosinţă gratuită, pe termen limitat, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activităţi de binefacere sau utilitate publică, ori serviciilor publice. Primăria Târgu-Jiu a hotărât să schimbe destinaţia zonei în urma unei adrese trimise de conducerea Tribunalului Gorj, care, spunea că „Direcţia Judeţeană Gorj a Arhivelor Naţionale nu a avut posibilitatea să reabiliteze şi să utilizeze spaţiul alocat, iar Tribunalul este în stare să reuşească acest lucru în perioada următoare”. Instituţia avea nevoie de amenajarea unei arhive deoarece prezintă un volum foarte mare de dosare care trebuie păstrate pe o perioadă îndelungată de timp potrivit legii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here