Tribunalul Gorj şi-ar putea începe activitatea chiar de azi

461

magistratiMagistraţii gorjeni decid în această dimineaţă dacă mai continuă sau nu formele de protest la care au apelat până acum. Preşedintele Tribunalului Gorj, judecătorul Florin Encescu,

a precizat că va convoca Adunarea Generală a Magistraţilor pentru ora 8.30, pentru a analiza împreună cu colegii săi ce trebuie făcut după aproape o lună de la declanşarea formelor de protest. Magistraţii nu au pronunţat sentinţe în această perioadă, au evitat audierile şi au dat doar noi termene, arhivele instanţei fiind şi ele aproape închise.

Encescu înclină să creadă că la discuţiile de azi colegii săi vor decide o reluare a activităţii, deşi acest lucru nu este foarte cert. Şeful Tribunalului Gorj spune că, în cazul în care se va renunţa la formele de protest, magistraţii vor trece la pronunţarea în masă a sentinţelor în dosarele care au fost amânate în ultimele săptămâni. Acesta a menţionat anterior că volumul de muncă al judecătorilor creşte cu fiecare zi de prelungire a protestului, magistraţii nereuşind să obţină până acum creşterile salariale pe care le-au revendicat şi nici îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din instanţe.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here