Trezirea! Craiova – Viitorul, meciul pentru locul 3

487

Universitatea Craiova şi Viitorul Constanţa se duelează în primul joc din etapa a 7-a a play-off-ului. Gazdele au 4 puncte avans faţă de trupa lui Gheorghe Hagi, iar un succes, sâmbătă, pe Stadionul “Ion Oblemenco” ar face din “Ştiinţa” mare favorită pentru o nouă calificare în cupele europene. Meciul se dispută de la ora 20.45. Antrenorul gazdelor, Devis Mangia, nu se va putea baza pe mai mulţi jucători pentru această confruntare. Mitrovic, Popa, Martic, Glavina, Bic şi Rossi sunt indisponibili, iar Mitriţă este incert.
“Ştim că va fi un meci dificil cu Viitorul, fiindcă întâlnim o echipă foarte bună şi este în formă. Va fi ca o finală pentru locul 3. Avem aceeaşi distanţă faţă de Viitorul ca la începutul play-off-ului şi încercăm să ne desprindem, dar şi să ne apropiem de primele două locuri. Dacă vom câştiga, ne putem consolida această poziţie, cu orice rezultat lupta rămâne deschisă pentru poziţia a treia. Nu e normal să ne fie frică de ceva în fotbal, nu se pune problema de a risca un lucru. Îi mulţumesc lui Gică Hagi despre cuvintele frumoase la adresa mea şi vreau să spun că, în ciuda unor articole care au apărut, eu şi Hagi avem o filosofie foarte apropiată despre fotbal”, a spus Mangia.
Tehnicianul din Bănie consideră că finalul de sezon va fi decisiv pentru obiectivele echipei sale şi a declarat că lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul în unele meciuri.
“Problema este la noi, dacă am obţinut atâtea puncte înseamnă că atâtea merităm, nu putem sta să ne gândim la ce se putea întâmpla dacă aveam mai multe sau mai puţine. Şi despre TAS sau tot ce se întâmplă în afara terenului nu vreau să vorbesc, sunt lucruri care nu mă privesc, nu este treaba mea. Nu a fost problema de sistem la Giurgiu, fiindcă ne aşteptam la acest lucru, ne-am obişnuit ca alte echipe să schimbe sistemul la meciul cu noi, să joace altfel în funcţie de jocul nostru. Problema este la noi, trebuie să găsim soluţiile pentru a face ceva când ei joacă alt sistem. Avem echipă destul de bună ca să facem lucruri frumoase, avem posibilităţi de a ne bate cu oricine, muncim pentru asta, dar se întâmplă să şi pierdem. Mai avem obiective pentru acest sezon şi vom munci să le îndeplinim. Trebuie să creştem, să fim mai constanţi în evoluţii, ar fi o greşeală să credem că suntem suficient de buni. Avem şi o echipă destul de tânără, probabil cu cea mai scăzută medie de vârstă, după Viitorul”.

Gardoş: “ Ce am găsit la Craiova mi-a depăşit aşteptările”
După ce a bifat două jocuri consecutive ca titular în echipa lui Mangia, Florin Gardoş are mari şanse să apară din primul minut şi în meciul cu Viitorul. Fundaşul speră ca Universitatea să înregistreze doar rezultate pozitive până la finalul campionatului. “Îmi doream să joc la Giurgiu, dar era un risc destul de mare, fiindcă după o medie de cinci meciuri în ultimii trei ani era oarecum riscant să joc trei meciuri în nouă zile. Cu Viitorul este un meci foarte important, care trebuie câştigat pentru a ne consolida locul 3. Şansele la titlu au scăzut, e greu să ne mai gândim la campionat, dar trebuie să jucăm până la final, vom vedea ce se va întâmpla, mai avem meciuri directe”, a spus Gardoş. Fostul stelist, care a fost dorit şi de Viitorul înainte de a semna cu Craiova, a recunoscut că ar putea rămâne în Cetatea Banilor, fiind impresionat de atmosfera găsită aici. “Domnul Hagi a fost primul om care m-a sfătuit la revenirea în ţară şi dânsul m-a sfătuit să iau cea mai bună decizie pentru mine, aşa că ar fi o lipsă de respect să spun că mă bucur că am ales Universitatea în dauna Viitorului. Sunt fericit şi mă simt bine la Craiova, ce am găsit aici mi-a depăşit orice aşteptare a mea, aşa că iau în calcul să rămân şi din vară în Bănie. Aş minţi dacă aş spune că nu vreau să revin în Anglia, dar e greu de crezut că Southampton îmi va prelungi contractul, mai ales dacă va retrograda” a declarat Gardoş.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here