Trenurile tineretului iau calea litoralului

406
gara tg jiu1 mai muncitoresc pe litoralul Mării Negre. Pentru a nu se pierde această tradiţie, trenurile care merg la mare vor avea mai multe vagoane, dar şi unele reduceri de preţuri. Trenurile tineretului, aşa cum au fost numite, se adresează în special celor sub 26 de ani, care vor merge la mare mai ieftin.

O parte dintre târgujieni au ales pădurea de la Drăgoieni, acolo unde se face bâlci în fiecare an, alţii, însă, vor merge la mare. Pentru aceştia din urmă există mai multe oferte de transport cu trenul.
Potrivit reprezentantului de la Târgu-Jiu al CFR Transporturi, Ion Ţârcă, reducerile pornesc de la 20% din totalul biletului.
„Este vorba despre o reducere de 20% pentru tinerii sub 26 de ani care nu beneficiază de alte reduceri. Pentru grupurile mai mari de 10 persoane se fac reduceri de 25% şi acestea cresc cu 1câteva procente pentru fiecare opt persoane în plus”, a declarat reprezentantul CFR Transporturi.
Vagoane suplimentate
Pentru că vor fi mulţi călători, aşa cum se întâmplă de obicei, numărul vagoanelor va fi mai mare în toată această perioadă. „Din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la mulţi oameni. Trenurile care merg la mare funcţionează la tonaj maxim, adică au câteva vagoane în plus decât de obicei. De aici de la noi merge un tren foarte bun, adică pleacă seara şi ajunge dimineaţa pe litoral”, a mai spus Ţârcă.
Aşa se face că, încă de vineri, doritorii pot lua drumul litoralului, unde se va deschide sezonul turistic pe acest an.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here