Trenuri întârziate din cauza ninsorii

447

locomotivaNinsorile căzute din abundenţă în ultimul timp în judeţul nostru au început să creeze probleme şi în cazul trasportului feroviar.

Două trenuri au rămas blocate în staţia CFR Budieni, ieri dimineaţă, timp de mai multe zeci de minute.

Din cauza îngheţului şi a zăpezii, un macaz s-a defectat ieri dimineaţă şi a blocat traficul rutier. Trenul la care s-a înregistrat defecţiunea se afla în dreptul staţiei Budieni. Acceleratul Bucureşti – Arad a rămas blocat timp de 150 de minute, până la remedierea situaţiei, acesta împiedicând şi trecerea trenului personal Craiova – Petroşani, care a prezentat, de asemenea, o întârziere de 90 de minute. Potrivit şefului Poliţiei Transporturilor feroviare Gorj, Daniel Brotea, se aşteaptă şi alte întârzieri datorită vremii capricioase. „Ne aşteptăm la întârzieri ale trenurilor. Totul se datorează faptului că în ultimele zile a nins mult. Îngheţul a dus la defectarea tehnică a porţiunilor de şine“, a spus Brotea. Cele două garnituri şi-au văzut de drum după ce defecţiunile au fost remediate.
Întârzieri şi pe alte trasee
Nici alte rute nu au scăpat de problemele specifice acestei perioade a anului. Încă trei trenuri au fost întârziate şi pe ruta Rovinari – Târgu – Jiu, tot din cauza ninsorii. Acestea au mers foarte încet şi au rămas oprite în diferite gări de pe traseu. Problemele de acest gen vor continua, cel mai probabil, încă două sau trei zile, atenţionarea cu cod galben în judeţul nostru fiind valabilă până mâine la ora 18.00. Deşi zăpada practic a paralizat traficul de orice fel, paradoxal este faptul că la munte nu a nins atât de rău.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here