Treizeci de artiști, din 12 țări, așteptați la GorjFest

845

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează cea de a XXXV-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Vizuale „GORJFEST”. Manifestarea a fost inițiată de Teodor Dădălău și Ion Cepoi în primăvara anului 1990, ca Salon Național de Imagini Document (fotografie și film documentar).
În acest an sunt așteptați la Târgu Jiu aproximativ 30 de artiști din Bulgaria, Franța, Israel, Turcia, Cipru, Spania, Ucraina, Italia, Republica Moldova, Serbia, Maroc, Canada și România.
Timp de mai bine de o săptămână, în cadrul acestei ediții a GorjFest vor fi mai multe expoziții în țară. Teodor Dădălău a pus la punct deja programul acestui festival care se va desfășura la Târgu Jiu, Timișoara și Drobeta Turnu Severin.
„De-a lungul anilor, zeci de artiști – pictori, sculptori, fotografi, creatori de film documentar – din peste 40 de țări ale lumii au venit la Târgu Jiu pentru a participa la «GORJFEST». Precizăm că doar în anul 2019 circa 100 de artiști plastici și fotografi din România, dar și din America de Sud, America de Nord, Europa, Asia și Africa au fost prezenți fizic ori prin creațiile lor la Târgu Jiu la acest mare eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj”, anunță organizatorii. Deschiderea ediției din acest an va avea loc în data de 3 octombrie 2023.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here