Trei instituţii deconcentrate îşi dau mâna pentru bunăstarea cetăţenilor

388

primarie facuta de mineÎn cadrul unei conferinţe susţinută ieri la Primăria Municipiului Târgu-Jiu, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj

şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, au prezentat activităţile pe care le vor desfăşura în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă. Mihaela Răducan, comisar-şef al CJPC Gorj a dorit să spună faptul că la unitatea pe care o conduce va fi asigurată permanenţa, de altfel, ca şi la celelalte două instituţii. „Am prelungit programul de primire al reclamaţiilor şi vom desfăşura numeroase acţiuni care să vină în sprijinul consumatorilor, dar fără să întrerupem actul de comerţ. Vreau să menţionez faptul că 80% dintre reclamaţiile pe care le primim nu sunt în domeniul produselor alimentare, asta demonstrând faptul că cetăţenii au învăţat cum să cumpere şi cât de vigilenţi să fie”, ne-a declarat Mihaela Răducan.

De altfel, directorul adjunct al DSVSA Gorj, a declarat faptul că pe raza judeţului Gorj există 50 de unităţi unde gorjenii care vor sacrifica porci pot efectua examenul trichineloscopic. „Cetăţenii municipiului Târgu-Jiu vor plăti pentru acest examen suma de 6 lei, în timp ce în restul judeţului, suma va varia de la 6-10 lei”. Adjunctul a ţinut să precizeze că DSVSA Gorj va asigura permanenţa serviciilor în unităţile unde se vor sacrifica animale şi oriunde este necesară asigurarea personalului sanitar-veterinar.
Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj, a declarat în cadrul conferinţei de ieri că unitatea pe care o reprezintă va avea un serviciu permanent până se încheie perioada Sărbătorilor de Iarnă, iar spitalele din judeţ vor avea mereu un medic de gardă. „Vom organiza şi un Comitet de Coordonare care să se preocupe de sănătatea populaţiei pe perioada când vremea este nefavorabilă, iar îmbolnăvirile sunt dese. Nici bolnavii care sunt în spitale nu vor fi lăsaţi să plece dacă nivelul precipitaţiilor este ridicat, iar medicii consideră că aceştia îşi pot agrava starea de sănătate”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here